2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Göletlere 48 bin sazan bırakıldı

Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, il genelindeki sulama amaçlı göletlerin balıklandırıldığını bildirdi.

Arslan, ülke genelinde Tarım Bakanlığı’nın 2009 yılı balıklandırma programı çerçevesinde göletlere 48 bin adet sazan balığı bırakıldığını söyledi.

Uşak il genelindeki sulama göletlerinin çevresini düzenlemek, Uşak ekonomisine katma değer kazandırmak ve istihdam oluşturmak amacıyla balıklandırma uygulaması başlattıklarını belirten Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, balıklandırma programı çerçevesinde 9 adet gölete balık bıraktıklarını ifade etti.

Atilla Arslan, Tarım Bakanlığı'nın 2009 yılı balıklandırma programı çerçevesinde balığın gıda olarak insanlara daha fazla sunulmasını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin ettikleri balıkları Merkez Gökçedal, Sarıdere, Banaz Kavacık, Şabanköy, Düzkışla, Paşacık Eşme Kayalı, Dereköy ve Uluyayla göletlerine bıraktıklarını anlatan Arslan, balıklandırma çalışmalarının her yıl düzenli olarak sürdürüleceğini belirtti.

Yapılan balıklandırma çalışması ile amatör su ürünleri avcılığına yönelik su ürünleri potansiyelini zenginleştirmeyi amaçladıklarını bildiren Atilla Arslan şunları söyledi; “Bırakılan sazanların göletlerdeki biyolojik çeşitliliği artırarak, amatör su ürünleri avcılığına meraklı bölge halkımızın göletlerde sportif amaçlı su ürünleri avcılığı ile hoşça vakit geçirebilmelerini hedefliyoruz. Sürdürülebilir balıkçılık için 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu doğrultusunda belirlenen amatör avcılık kuralları doğrultusunda avcılık yapmak önemlidir.Amatör balıkçılarımız kurallarla ilgili el kitaplarını İl Müdürlüğümüzden ve Uşak Sportif Olta Balıkçıları Derneği’nden temin edebilir..Doğa dostu olan hiçbir ticari amaç gütmeden sadece dinlenme ve hoşça vakit geçirmek için balık avlayan amatör balıkçılarımızın kurallara uygun hareket etmeleri özellikle 15 Mart/15 Haziran arasında uygulanan zaman yasağına uygun davranmaları gerekiyor”

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 23:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abidin Acar IP: 212.6.138.xxx Tarih : 15.07.2009 16:16:12

Iyi güzel de,bu göletleri kiraya veriyorsunuz,adamlar gelip tesis kuruyorlar.Bir alabalik dört lira...Buyurun bakalim!..