4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Gün boyu kutlama var

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 90. yıl dönümü, Uşak’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Yeni Mezarlık’ta bulanan Garnizon Şehitliği’ne çelenk konulması ve Belediye Oda Tiyatrosu’nda yapılan kutlama programı ile başlayan kutlamalar gün boyu devam edecek.

Kutlama törenleri sabah 09.00’da Yeni Mezarlık’ta bulunan Garnizon Şehitliği’nde çelenklerin konulup saygı duruşu eşliğinde göndere bayrağın çekilmesiyle başladı.

Törene Uşak Valisi Ali Fuat Güven, Uşak Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Coşkun Usta, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Emniyet Müdürü Ali Kalkan, daire müdürleri, öğrenciler ile şehit aileleri katıldı.

Uşak Merkez Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serdar Dolu, Türk milletinin dünya tarihinin şeref sayfalarının en başında yerini aldığını belirterek, "Bizler; yurda hizmet aşkımızı sizlerin anılarında ve asil ruhlarında buluyoruz. Meslek aşkıyla çarpan ve sadece yurda hizmet inancı taşıyan kalplerimiz, sizlere layık olabilme arzusunun heyecanını daima taşımaktadır. Vatan için ölümü göze alabilen, bu duyguyu ’vatan sağolsun’ sözleriyle Türk’e yakışır bir şekilde belirten aziz şehitlerimiz; bizler de gerektiğinde bu yolda canımızı seve seve vermekten çekinmeyeceğimizi sizlerin asil ruhlarınız önünde bir kere daha tekrar ediyoruz. Muzaffer ve güçlü Türk Silahlı Kuvvetleri bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizleri kendisine örnek alarak düşmanlarına korku, dostlarına güven vermeye devam edecektir. Sizlerin manevi varlığınız, bu bayrağı ebediyen yükseklerde tutacak ve vatanımız sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacaktır" dedi.

Törenler daha sonra Belediye Oda Tiyatrosu’nda Uşak Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan kutlama sunumuyla devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:50:07
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 18:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?