7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Hain saldırıya tepki yağıyor

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI TURAN TERÖR SALDIRISINI KINADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan, Diyarbakır'da meydana gelen ve 13 askerin şehit olduğu terör saldırısını kınadı. Terörün bir insanlık suçu olduğunu ve terörle herhangi bir sonuç alınamayacağının çağdaş dünyanın kabul ettiğini ifade eden Turan, “Bu süreçte önemli olan terörle mücadelede hangi adımların atıldığıdır” dedi.

Dün Diyarbakır’da meydana gelen ve 13 askerin şehit düştüğü hain saldırının Türk milletini derinden yaraladığını ifade eden İbrahim Turan, “Hükümet zaman geçirmeden terörle mücadele konusunda ne yaptığını, ne yapmak istediğini açıklıkla ortaya koymalı ve kamuoyunu bilgilendirmelidir” dedi.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu da hatırlatan CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan şunları söyledi; “Olayı büyük bir üzüntüyle öğrendik. Özellikle belirtmek istiyorum ki, terör bir insanlık suçudur. Terörle bir yere varılamayacağı, herhangi bir sonuç alınamayacağı çağdaş dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Bu süreçte önemli olan AK Parti Hükümeti'nin terörle mücadele konusunda ne yaptığı, hangi adımları attığıdır. Hükümet zaman geçirmeden terörle mücadele konusunda ne yaptığını, ne yapmak istediğini açıklıkla ortaya koymalı ve kamuoyunu bilgilendirmelidir. Terörü ve bugün hepimizi derinden üzen terörist saldırıyı şiddetle kınarken, şehitlerimize rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Tüm Türk ulusuna başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim "

CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı İbrahim Turan, Uşak halkının ve İslam aleminin Beraat Kandili’ni kutladı.

Öte yandan Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Tarkan Amuk da Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde 13 askerin şehit olduğu terör saldırısını kınadı.

Terörle bir yere varılamayacağını ve terörün bir insanlık suçu olduğunu belirten Tabip Odası Başkanı Dr. Tarkan Amuk, “Hepimizi derinden üzen terörist saldırıyı şiddetle kınıyor, şehitlerimize rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Bölücü terörün, yıllardır ocakları söndürmeye, çocukları yetim, ana ve babaları evlatsız, gencecik gelinleri dul bırakmaya devam ettiğini kaydeden Dr. Tarkan Amuk, “Milletimizin yüreğine kor gibi düşen bu ateşin acısının hafifletilmesi, hainlerin ve destekçilerinin biran önce hak ettikleri cezaya çarptırılmalarına bağlıdır. Yüzyıllardır, Türk vatanını canı pahasına koruyan Türk Ordusu’nun, dış güçlerin maşası, satılmış terör örgütüne gereken cevabı vereceğine inancımız tamdır. Zor zamanlar, Çanakkale’de ve Milli Mücadele’de olduğu gibi, ancak birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza aşılır. Ailelerin ocağına ateş düşüren, milletimizin yüreğini yakan bu hain pusuyu düzenleyenleri ve onların destekçilerini nefretle kınıyoruz. Terör bir insanlık suçudur. Terörle bir yere varılamayacağı, herhangi bir sonuç alınamayacağı çağdaş dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Terörü ve hepimizi derinden üzen terörist saldırıyı şiddetle kınarken, şehitlerimize rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 12:20:04
Güncelleme :16 Temmuz 2011 Cumartesi 02:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?