2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Harbi Define'ye figüran aranıyor

Bir bölümü Uşak'ta çekilecek olan ''Harbi Define'' adlı komedi filminde figüran rol olacak vatandaşlar için seçmeler başladı. Yerel halktan kullanılacak figüranlar için öğle saatlerinde başlayan seçmeler beklenen ilgiyi görmedi.

Karun Hazineleri’nin en değerli parçalarından olduğu kabul edilen ve geçtiğimiz yıllarda sahtesiyle değiştirildiği iddia edilen Kanatlı Deniz Atı Broşu'nu konu alan “Harbi Define” adlı sinema filmi için çalışmalar başladı. Filmde figüran olarak rol alacak yerel halk için bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde seçmeler başladı. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki seçmeler iki gün sürecek. Yoğun bir başvuru olması beklenen seçmeler için ilk gün sadece 20 kişinin gelmesi dikkat çekti.

Bir bölümü Uşak Merkez Işıkhasan çekilecek olan ve 4 kardeşin gerçek öyküsünden yola çıkılarak senaryosu hazırlanan ''Harbi Define'' komedi filmi için yerel halktan kullanılacak figüran seçmelerine filmin senaristi ve yönetmeni Hakkı Görgülü, set ekibinden Fevzi Uludağ, Mecit Dölek, Ertunç Öztürk, Metin Göksu ile oyuncu Cengiz Küçükayvaz katılıyor.

Seçmelerde başarı olan oyuncu adaylarını kısa bir eğitimden geçireceklerini söyleyen Yönetmen Hakkı Görgülü "Kentin tanıtımına çok önemli katkı sağlayacak bu proje çalışmalara başladık. Figüran seçmelerinde titiz davranıyoruz. Filmin izleyici tarafından beğenilmesi için pek çok unsur var. Bir Uşak güldürüsü olan filmin halk tarafından benimseneceğini düşünüyoruz. Uşak’taki çekimler 45 gün sürecek ve 85 kişilik bir kadro ile çekimleri gerçekleştireceğiz”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 17:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?