2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Hastane ihalesi 6 Mayıs'ta

Uşak’ta Afyonkarahisar karayolu üzerinde bulunan Şeker Fabrikası yanındaki arazide yapılması planlanan 400 yataklı bölge hastanesi projesi için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 6 mayıs 2009 günü ihale düzenleyecek.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın hastane projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nca projesi onaylanan Uşak Devlet Hastanesi inşaatının iki yılda tamamlanacağını söyledi. Başkan Apaydın, 400 yataklı hastanenin hizmete girmesiyle mevcut hastanelerde yaşanan yoğunluğun giderilerek modern bir bölge hastanesi binasına kavuşacaklarını ifade etti. Proje çalışmalarının yaşanan sıkıntılar nedeniyle ihale sürecinin uzun sürdüğünü, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın konuyu yakından takip ettiğini kaydeden başkan Apaydın, toplam 106 bin metrekare alanda inşa edilecek hastanenin 50 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirtti.

Uşak’taki mevcut hastanelerin 750 yatak kapasiteli olduğunu ancak koğuş sistemi uygulaması nedeniyle sıkıntıların yaşandığını söyleyen Apaydın, “ Mevcut hastanelerimizde koğuş sistemi daha yaygın. Yeni hastane dört katlı olacak ve koğuş sistemi yerine tek kişilik odalardan oluşacak. Hasta odalarında tuvalet ve banyolarda yer alacak. İki yıl içerisinde tamamlanacak hastane binası Uşak’ın yanı sıra çevre illere bağlı yakın ilçelere de hizmet verebilecek. TOKİ projeyle ilgili ihale tarihini belirledi ve ihaleden hemen sonra inşaat başlayacak. Yeni hastanede otopark sıkıntısı da olmayacak ve çevresinde yapılacak yaşam alanlarıyla modern bir görünüm kazanacak”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 11:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?