8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Hayırseverler 277 derslik inşa etti

UŞAKLI HAYIRSEVERLER 277 DERSLİK İNŞA ETTİ

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, kalkınmanın temelinin eğitimden geçtiğini ifade ederek 2003 yılından buyana hayırseverler tarafından ilde 277 derslik inşa edildiğini söyledi.

Uşak merkez ilçeye bağlı Muharremşah Köyü’nde inşa edilecek 17 derslikli ilköğretim okulu binası için valilik toplantı salonunda protokol töreni yapıldı. 17 derslikli ilköğretim okulu binası ile ilgili protokol Vali Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve Muharremşah Köyü Eğitim Kültür ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ahmet Çetin tarafından imzalandı. İmza törenine başka bir toplantı için Uşak’ta bulunan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er’de katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Recep Düzün, yaklaşık bir milyon 450 bin TL’ye mal olacak okul binasının dernek tarafından yaptırılacağını ve 2011-2012 eğitim öğretim sezonuna yetişeceğini bildirdi.

Devlet bütçesinden en fazla payın eğitime ayrıldığını ifade eden Uşak Valisi Özdemir Çakacak protokol töreninde şunları söyledi; “Devlet bütçesinden en fazla pay her yıl eğitime ayrılıyor. Bunun dışında hayırseverlerin desteği de fiziki mekanların iyileştirilmesine ve eğitimdeki başarının artmasına katkı sağlıyor. Hükümetimizde eğitime ciddi yatırımlar yapıyor. Kalkınmanın temeli eğitimden geçiyor. Bu nedenle eğitime yapılan yatırımları önemsiyoruz. Uşak olarak eğitimde başarımızı arttırmaya çalışıyoruz. 2010 yılında üniversite sınavlarında ilimiz her üç kategoride de ilk 10 arasında yer aldı. Bu başarının artarak devam etmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlimizdeki hayırsever vatandaşlarımızın eğitime olan katkısı da hepimizi memnun ediyor. 2003 yılından buyana hayırseverlerimiz tarafından ilimizde toplam 277 derslik inşa edildi. Bu derslik sayısı Uşak halkının eğitime verdiği önemi ortaya koymaktadır. Bu vesile ile eğitime katkı sunan tüm hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum”

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er ise törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Uşak Üniversitesi’ndeki bir panel için Uşak’a geldim. O panelde ilköğretimin sorunlarını görüştük. Bir köy derneğinin eğitime katkıyı önemsiyorum. Ülkemizdeki ve Uşak’taki hayırseverlerin eğitime sağladığı katkı artarak devam ediyor”dedi.

UŞAKLI HAYIRSEVERLER 277 DERSLİK İNŞA ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 16:24:03
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 16:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?