7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Hayvan ölümleri tedirgin etti

UŞAK’TA ŞAP HASTALIĞINA BAĞLI HAYVAN ÖLÜMLERİ

Uşak’ta son dönemlerde şap hastalığı nedeniyle meydana gelen hayvan ölümleri vatandaşları tedirgin ediyor. İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu yaklaşık 20 gün önce şap hastalığı nedeniyle Uşak’a hayvan giriş çıkışlarını yasaklamıştı.

İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu yaklaşık 20 gün önce bazı köy ve beldelerde şap hastalığının görülmesi ve hastalığın yayılma eğiliminde olduğu gerekçesiyle hayvan pazarlarını kapatma kararı alıp hayvan hareketlerine yasak getirmişti. Hayvanlarda görülen şap hastalığı ile mücadele devam ederken Sivaslı ve Eşme ilçelerinde hastalığa bağlı hayvan ölümleri yaşanmaya başlandı. Tarım İl Müdürlüğü hastalığın görüldüğü 32 yerleşim biriminde köyü karantina altına aldı, hayvanların meralara çıkarılması dahi yasaklandı. Alınan tedbirlere rağmen şap hastalığının devam ettiği ve Sivaslı ile Eşme ilçelerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan ölümlerinin yaşandığı öğrenildi. Özellikle Sivaslı ilçesine bağlı Ağaçbeyli ve Selçikler beldeleri ile Eşme Güllübağ’da çok sayıda hayvan ölümleri meydana geldiği iddia edildi.

Tarım İl Müdürlüğü şap hastalığı nedeniyle kendilerine 134 küçükbaş ile 5 büyükbaş hayvanın öldüğü bilgisi ulaştığını belirtirken köylüler ölümlerin çok daha fazla olduğunu iddia etti. Ağaçbeyli Belediye Başkanı Turgay Tirit, şap hastalığı nedeniyle son bir ayda beldede en az 35 büyükbaş hayvanın öldüğünü ifade etti. İl Genel Meclisi Üyesi Tarım ve Diğer Hizmetler Komisyonu Başkanı Turgay Kılıç ise son bir ayda Eşme ilçesi ve Güllübağ beldesinde 34 büyükbaş 800’e yakın küçükbaş hayvanın öldüğünü bildirdi. Selçikler beldesindeki vatandaşlar da şap nedeniyle son iki ayda en az 50 büyükbaş hayvanın öldüğünü savundu.

UŞAK’TA ŞAP HASTALIĞINA BAĞLI HAYVAN ÖLÜMLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 17:28:04
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 18:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?