7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Hayvan pazarlarında karantina

Uşak il genelinde görülen Şap hastalığı nedeniyle büyükbaş ve küçükbaş hayvan pazarları İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu kararı ile kapatıldı. Komisyon ikinci bir karara kadar Uşak’a hayvan giriş çıkışlarını da durdurdu.

Uşak İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu il genelinde görülen ve yayılma eğilimi gösteren şap hastalığına karşı alınacak tedbirleri karara bağlamak için bir toplantı düzenledi. Toplantıda Merkez Kediyünü, Muharremşah ve Kısık köylerinde, Ulubey ilçesi Gümüşkol, Çamdere, Gedikler, Karacaahmet köylerinde, Eşme İlçesi Güllübağ, Ahmetler Kasabası, Kandemirler köylerinde, Sivaslı Merkez, Ağaçbeyli Kasabası ve Erice köylerinde şap hastalığının görüldüğü bildirdi. Tarım İl Müdürlüğü, komisyon üyelerine hastalığın hayvan hareketleriyle hızla yayılabileceğini de bildirdi. Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığındaki komisyon, bunun üzerine il merkezi ve ilçelerdeki hayvan pazarlarının kapatılmasına karar verdi.

Uşak İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu toplantı sonrası alınan kararları Tarım İl Müdürlüğü’nün internet sitesinden kamuoyuna da duyurdu. Komisyon; yayılma eğilimi gösteren şap hastalığına karşı il merkezi ve ilçelerdeki hayvan pazarlarının 17 Ocak 2011 tarihinden itibaren kapatılmasına, il genelinde, ilçeler ve köyler arasında kesim haricindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan nakillerinin durdurulmasına, kesimhanelere kesim kaydıyla gelen hayvanlar hariç il dışından yapılacak hayvan sevklerinin durdurulmasına karar verdi. Komisyon ayrıca alınan tedbirlere uygun hareket etmeyenler hakkında yasal işlem başlatılacağını bildirerek alınan kararları resmi e-posta yoluyla tüm illere gönderdiğini açıkladı.

Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığındaki Uşak Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu toplantısına Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Tarım İl Müdürü Atilla Arslan ve Sağlık Müdürü İsmail Alkan ile diğer komisyon üyeleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 17:13:02
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 23:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?