2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Hedef 26 bin öğrenci

UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ADNAN ŞİŞMAN 2009 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, aklın ve bilimin ışığında bilgiyi üreten, ürettiği bilgiyi öğrencilere ve çevresine yayan bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Üniversitenin 20 yıllık geleceğini planladıklarını ve 15 yıl içerisinde 10 bin olan öğrenci sayısını 26 bine yükseleceklerini ifade eden Adnan Şişman, “Akıl ve bilimin yolunda ilerlemeye devam edeceğiz”dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, Bir Eylül Kampusü Spor Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında 2009 yılını değerlendirdi. 2006 yılında kurulan Uşak Üniversitesi’nin 8 profesör, 11 doçent, 82 yardımcı doçent, 70 öğretim görevlisi, 88 araştırma görevlisi, 12 uzman ve 4 okutmanla hizmet verdiğini ifade eden Rektör Adnan Şişman, bilgiyi üreten ve tüketen bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Uşak Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana idari personelde yüzde 169, öğrenci sayısında da yüzde 36’lık bir artış yakaladıklarını ifade ederek, “Aklın ve bilimin ışığında ürettiği bilgiyi başta öğrenciler olmak üzere çevresine yayan küresel sorunların çözümüne katkı sunan şeffaf hesap verebilen bir üniversite olma vizyonu ile çalışmalarımız devam etmektedir”dedi. Uşak Üniversitesi kurulduktan kısa bir süre sonra 20 yıllık planlarını yaparak yeni kurulan üniversiteler arasında bir ilki başardıklarını ifade eden Adnan Şişman, üniversitenin bugün itibariyle 10 bin 264 öğrenciye sahip olduğunu 15 yıl içerisinde ise bu sayıyı 26 bin 500’e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Uzaktan eğitim çalışmalarına da başladıklarını ve 15 yıl sonra uzaktan eğitim gören öğrenci sayısının da 9 bine ulaşacağını anlatan Prof. Dr. Şişman şunları söyledi; “Üniversitemizde 5 fakülte bir yüksekokul, 7 meslek yüksek okulu bulunmaktadır. Fakültelerde 31’i faal 20’si henüz öğrenci almayan toplam 51 bölüm, meslek yüksek okullarında ise 50 program bulunmaktadır. Üniversitemiz kurulduktan sonra 2 enstitü açıldı. Bu enstitülerde 14 tezli yüksek lisans, 5 tezlik yüksek lisans ve 2 doktora olmak üzere toplam 21 lisansüstü program açılmıştır. Yine iki yılda Avrupa Birliği Eğitim Araştırma Merkezi, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Deri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi, Halı Uygulama ve Araştırma Merkezi olmak üzere 6 adet uygulama ve araştırma merkezi faaliyete geçmiştir. Bilimsel Analiz ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi kurulması için hazırladığımız proje Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kabul edildi. Proje tamamlandığında kurulacak laboratuar üniversitenin olduğu gibi Uşak’ın da hizmetine sunulacaktır.Avrupa Birliği ve Uluslar arası İlişkiler ofisimizin çalışmalarını sürdürdüğü Erasmus öğrenci hareketliliği programı kapsamında İtalya, Litvanya, İspanya, Polonya ve Yunanistan’a staj hareketliliği ve öğrenim hareketliliği için öğrencilerimizi gönderdik. Üniversitemiz bünyesinde bulunan 27 kulüpte 3 bin öğrencimiz faaliyetlerini sürdürmektedir”

Uşak Üniversitesi olarak tasarrufa ve temizliğe de büyük önem verdiklerini anlatan Adnan Şişman, “Akademik personel sadece eğitime önem veriyor. Pırıl pırıl bir üniversite için gerekli çalışmaları yaptık. Kaynaklarımızı da en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek altyapı galeri sistem yatırımı yapacağız. Bu sistem üniversitemizin gelecekteki tüm altyapısı için tasarlanmıştır. Galeri toplamda 16 bin 700 kişiye hizmet verecek şekilde planlandı. Herhangi bir felakete karşı dayanıklılık üst seviyede olmakla birlikte afetlerde sığınak olarak da kullanılabilecek. İhalesi tamamlanan kapalı spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu inşaatına bu yıl başlayacağız. Toplam 9 bin 400 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Bunun dışında öğrenci çarşısı inşa edeceğiz. Çarşıda bankalar, kırtasiye, kafeteryalar, kuaför ve marketler yer alacak. Şuana kadar üniversite olarak 14 tane yatırımı tamamladık. Bunların içinde derslikler fakülte binaları da var. Amacımız Bir Eylül Kampüsü’nü butik bir kampus alanına çevirmektir. Bu projeler tamamlandığında iddia ediyorum Ortadoğu ve Balkanların en güzel kampusüne sahip olacağız. Bütün bunları tercih edilebilir bir üniversite olmak için yapıyoruz”diye konuştu

Uşak Üniversitesi olarak Tıp Fakültesi, Eczacılık, İletişim ve Diş Hekimliği Fakültelerini Devlet Planlama Teşkilatı’ndan çıkarttık. Bu fakülteleri şuanda açabiliriz ama çevremizde bir çok tıp fakültesi var. Rekabet edebilecek seviyeye gelince belli alanda uzmanlaşarak açacağız. Yani tıp fakültesini açmış olmak için değil Çapa Cerrah Paşa gibi üniversitelerle rekabet edebilecek hale gelince açacağız. Ama şuanda değil sağlam adımlarla gideceğiz Uşak’ın hızını kesmeden çalışmalarımızı adım adım yürüteceğiz. Yeni açılan üniversiteler arasında en hızlı gelişen stratejik planlarını ve geleceğini en iyi planlayan üniversiteyiz.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ADNAN ŞİŞMAN 2009 YILINI DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 12:54:01
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 13:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?