2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

HEM bir yılda 266 kurs açtı

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, yaptığı açıklamada Halk Eğitim Merkezi’nce son bir yılda 266 kurs açıldığını ve kurslara 10 bin 331 kursiyerin katıldığını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi olarak vatandaşların ihtiyacına göre mesleki, sosyal ve kültürel amaçlı kurslar açtıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Ana Kız Okuldayız Kampanyası kapsamında da 61 kurs açtıklarını kaydetti. Ana Kız Okuldayız Kampanyası’nda açılan kurslara 664 kursiyerin katıldığını da ifade eden Recep Düzgün, il merkezinde ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören öğrencilere yönelik ÖSS ve SBS sınavlarına hazırlık amacıyla 266 kurs açtıklarını ve bu kurslara 5 bin 282 öğrencinin katıldığını belirtti.

Örgün Eğitim kapsamında maddi imkanı olmayan öğrencilere yönelik ihtiyaç duydukları derslerde kurs açmaya devam ettiklerini dile getiren Recep Düzgün, “Bugün itibariyle il merkezinde 6 bin vatandaşımıza yönelik çeşitli dallarda kurslar verilmektedir. İlçelerimizle birlikte 4 bin 397’si erkek olmak üzere toplam 10 bin 331 kursiyerimiz bu kurslara devam ediyor. Kurslarımız halkımızın talepleri doğrultusunda 12 ay devam etmektedir. İşsizliği önlemek için sanayiye yönelik kurslar açmaya da devam edeceğiz.Bu sayede işsiz vatandaşlarımızın iş bulmasına yardımcı olacağız”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 13:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?