4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Hemşireler daha fazla değer istedi

Uşak’ta Devlet Hastanesi ve 1 Eylül Devlet Hastanesi’nde görev yapan hemşireler, 12 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Uşak’ta görev yapan hemşireler, Uşak Devlet Hastanesi’nden Atatürk Anıtı’na kadar bir ambulans eşliğinde Türk bayrağı ile yürüdü.

Mesai kıyafetleri ile biranda sokakları dolduran hemşireler, daha sonra Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Halk oyunları ve konuşmalarla devam eden törende ayrıca hemşirelerin sıkıntıları, özlük haklarındaki yetersizlik ve zaman zaman karşı karşıya kaldıkları haksızlıklar anlatıldı. Düzenlenen törenin ardından hemşireler tekrar İsmet Paşa Caddesi’nden Uşak Devlet Hastanesi’ne kadar yürüdü.

Uşak İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı ise 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Hastanelerimizde ve diğer sağlık kuruluşlarında büyük bir özveri ile görev yapan hemşirelerimiz çok önemli bir misyona sahiptir. Gerek çalışma şartları, gerekse özlük hakları istenilen seviyede değildir. Mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle çalışan hemşirelerin bu gayretleri halkımız tarafından da bilinmektedir. Biz, daha fazla değer verilmesini ve toplumun hemşirelere karşı daha duyarlı yaklaşmasını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 14:25:34
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 16:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?