2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Hızlı davranan krediyi kapar

UTSO'DAN KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde düzenlenen seminerde, işletme sahipleri yeni dönem KOSGEB desteklemeleri hakkında bilgilendirildi.

UTSO Toplantı Salonu'nda verilen seminere UTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, KOSGEB Denizli İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Kemal Bildiş ve oda başkanları ve işletme sahipleri katıldı.

Açılış konuşması yapan UTSO Başkanı İsmail Karaman, Dünya'da ki bir çok ülkede kısaca KOBİ olarak adlandırılan küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ekonominin önemli bir kısmını oluşturduğuna işaret etti. Bir kaç yıldır KOSGEB'in ciddi bir atılım yaptığını ifade eden Karaman, Uşak’ın bu desteklerden önemli ölçüde faydalanarak Türkiye genelinde 7 sırada yer aldığını söyledi.

KOSGEB Denizli İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Kemal Bildiş, yeni dönem KOSGEB destekleri ile ilgili yaptığı sunumda Türkiye genelinde 100 bin sanayici ve esnafa kullandırılacak kredileri hızlı davranın işletmelerin alabileceğini söyledi. Türkiye’de yaklaşık iki milyon esnaf bulunduğunu yeni dönem destek kredilerinden 100 bin işletmenin yararlanabilecek olmasının yetersiz olduğunu ifade eden Kemal Bildiş şunları söyledi; “ Yeni dönem kredi desteklemesi için toplam 2 milyar 500 milyon dolar fon oluşturuldu. Bu para 100 bin esnaf ve işletmeye kullandırılacak. 15 ay vadeli bu kredilerden Uşaklı esnaflar 25 bin TL olarak kullandırılacak. Kadın girişimcilere ise pozitif bir ayrımcılık yapılarak kredi miktarı 30 bin TL’ye kadar çıkacak. Denizli KOSGEB olarak geçen dönem başarılı çalışmalarla bölgemize bağlı illerde başarılı olmuştuk. Yeni dönemde de aynı başarıyı yakalamak istiyoruz. Bu nedenle yeni dönem destek kredilerinden kullanmak isteyen esnaflarımız defalarca KOSGEB Sinerji Odağı’na gelmek zorunda kalmayacak. Biz Esnaf Odalarında çalışan arkadaşlara ve oda başkanlarına kredi için gerekli olan şartları anlattık. Teknik eğitimler verdik. Esnaflarımız işlerini güçlerini bırakmadan odalara müracaat ederek bu krediden yararlanabilecekler. Önemli olan ülke genelinde az sayıda esnaf ve işletme bu kredilerden yararlanacağı için hızlı hareket etmektir. Biz Denizli KOSGEB olarak bağlı illerimiz ve merkezde ciddi bir organizasyon başarısına imza atmak için çalışmalara başladık. Bu konuda geçmiş tecrübemiz var ve yeni dönem desteklerde de başarılı olmayı hedefliyoruz. Uşak ilimiz geçen dönem desteklerinde hem işletme ve hem kullanılan kredi anlamında Türkiye 7.’si olmuştu. Denizli ise İstanbul’u dahi geride bırakarak Türkiye birincisi olmuştu. Aynı başarıyı yakalamak için hep birlikte çalışmak zorundayız”dedi.

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk ise konuşmasında yeni dönem destek kredilerinde sadece imalatçı esnafın değil hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnafında faydalanabileceğini ifade ederek bu desteklerin esnafı rahatlatacağını söyledi. Türkiye genelinde kredinin sadece 100 bin esnaf ve işletmeye verilmesini de eleştiren Öztürk, “Türkiye genelinde iki milyon esnaf var. Yeni dönem destek kredileri 100 bin kişiye verildiğini değerlendirirsek bu çok azdır. Bu sayının daha yüksek olmasını arzu ediyorduk.Uşak olarak bu yarışta hızlı davranıp gerekli desteği almaya çalışacağız. Biz ilimizdeki banka şubelerinin de bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz”dedi.

Seminer sonunda KOSGEB Denizli İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Kemal Bildiş işletme sahiplerinin sorularını da yanıtladı.

UTSO'DAN KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 17:52:04
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 10:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?