4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Hizmet İş artık Uşak'ta

Hizmet İş Sendikası Uşak Şubesi, düzenlenen törenle açıldı. İsmet Paşa Caddesi’ndeki Hizmet İş Sendikası Uşak Şubesi’nin açılışı, üyelerin de katıldığı törenle Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından yapıldı.

Törende konuşan Arslan, "Teşkilatımızın Uşak’ta da temsil edilmesi bize büyük mutluluk vermektedir. Bunun heyecanını yaşıyoruz. İzmir, Manisa, Denizli gibi illerde teşkilatlanmamızı tamamladık. Sendikamız 97 sendika arasında 7. büyük sendikadır. 102 bin üyesi ile 600 Belediye olmak üzere 50 şube ile örgütlenmiş durumdayız. Amacımız önce insan ve emek diye bir politikadır. Bunun için çalışarak Uşak’ta 2006 yılında toplu sözleşme imzalamayı hedefliyoruz" dedi.

Uşak Belediyesi personelinin Hizmet-İş Sendikası’na geçişlerinde Belediye yönetimi tarafından baskı gördükleri yönünde çıkan tartışmaların tamamen suni gündem oluşturmak amaçlı olduğunu belirten Arslan, "Belediye personeli gururludur. Kimse kimseye zorla bir iş yapamaz. İşçiler eğer diğer sendikalardan memnun olsalardı geçiş yapmak istemezlerdi. İşçi arkadaşlarımızın her türlü sorunlarını, problemlerini çözmek için çalışacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 13:54:38
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 13:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?