3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

İçme suyu sorunu çözülüyor

Uşak’ta devam eden projelerle ilgili incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Mustafa Çetin kentin yatırımlardan hak ettiği payı aldığını söyledi. Kentin su sorununun kalmadığını söyleyen Çetin, “ İnsan sağlığı ve yaşama zarar verecek tüm olumsuzlukları ortadan kaldırıyoruz” dedi. 

Uşak AK Parti Milletvekili Mustafa Çetin ve Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın şehrin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Çokran Kaynak Suyu, Küçükler Baraj’ı ve halen inşaatı devam eden arıtma tesisinde incelemelerde bulundu. Uşak Belediyesi daire müdürleri ve basın mensuplarının da katıldı incelemelerde devam eden çalışmalarla ilgili brifing alan AK Parti Milletvekili Mustafa Çetin şehrin su sorununun olmadığını söyledi. 

Mevcut su kanyaklarıyla Uşak’ın herhangi bir su sorunu yaşamasının mümkün olmadığını söyleyen Çetin, “Çokran Kaynak Suyu’nun yetersiz gelmesi halinde Küçükler Barajı’nda ki inşası devam eden arıtma tesisinde işlendikten sonra içme suyu olarak kente verilecek. Çalışmalar çok hızlı bir şekilde sürüyor. 2008 yılı içinde bitmesi planlanan proje ile kentin su sorunu en az kırk yıl çözülmüş olacak. Ancak çevredeki su potansiyeli göz önüne alındığında Uşak’ın su sorunu şimdilik yok.Biz geleceğe dönük projelere devam edeceğiz” dedi. Uşak’ın yatırımlardan hak ettiği payı aldığını ve almaya devam edeceğini dile getiren Milletvekili Çetin, hükümet yatırımlarından yeterince faydalanan Uşak'ın, her geçen gün biraz daha rahatladığını söyledi. Proje incelemesi sırasında hükümetin icraatlarıyla ilgili de bilgi veren Çetin, “Yaklaşık 15 gündür Uşak’ta devam eden projeleri geziyorum. Sanayi bölgelerindeki atık su aratma tesisinden tutun bütün projeler sağlıklı bir şekilde sürüyor.İzlenimlerinden şu sonucu çıkardım. Hükümet olarak insan sağlığı ve yaşamı tehdit edecek her şeyi düzeltiyoruz." dedi. Devam eden projelerin tamamlanmasıyla Uşak'ın günlük su ihtiyacının neredeyse iki katı olan 35 bin metre küplük suyu sağlayacak konuma geleceklerini söyleyen Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, “Tahminlerimize göre kırk yıl herhangi bir su sorunu yaşamayacağız. Belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Yaklaşık 32 trilyona mal olan arıtma tesisi, Küçükler Barajı suyunun kente kazandırılması projeleri bizim övünç kaynağımız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 14:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?