2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

İGM başkanının seçti

29 Mart yerel seçimlerinden sonra Uşak İl Genel Meclisi 11. dönem ilk toplantısını gerçekleştirdi. AK Parti’li Ali İhsan Uzun’un meclis başkanlığına seçildiği toplantıda başkan vekilleri ve komisyon üyeleri de belirlendi.

Sabah Saatlerinde İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya 10 AK Partili, 3 MHP’li ve 5 CHP’li üye ile İl Genel Sekreteri Servet Ecemiş katıldı. Toplantı öncesi salona gelen Uşak Valisi Kayhan Kavas yeni meclis üyelerini tebrik ederek başarı diledi. Meclis’in açılış oturumuna en yaşlı üye olan CHP’li Hasan Hüseyin Alakent başkanlık etti. 29 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk toplantı için bir araya gelen 18 üye ilk iş olarak meclis başkanlığı seçimini yaptı. Yapılan gizli oylamada AK Parti’li Ali İhsan Uzun 10 oyla başkan seçilirken yine AK Parti’li Yaşar Leblebici 8 oy aldı. Başkanlık seçimlerinin ardından Ali İhsan Uzun, başkanlık koltuğuna oturarak oturuma başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Verdi Cengiz ile İbrahim Ünsan meclis başkan vekilliklerine seçildi.

Başkan vekilliklerinin seçilmesinin ardından katip üyeleri, encümen üyeleri, ihtisas komisyonu üyeleri, vilayetler hizmet birliği üyelikleri İller Bankası üyelikleri, Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği üyelikleri Gediz Havzası Çevre Koruma Hizmet Birliği üyeleri ve il insan hakları kurulu üyeleri seçildi.

Organ seçimlerinin tamamlanmasından sonra söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, seçimlerden sonra ilk toplantıyı gerçekleştirip organ seçimlerini tamamladıklarını kaydederek, “ Önümüzde 5 yıllık bir süreç var. Yeni meclis olarak ilk kez bugün bir araya gelip meclisi çalışır hale getirdik. Organ seçimlerini tamamladık. İlimizin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. Verimli bir dönem olmasını diliyor ve meclis üyeliğine seçilen tüm arkadaşlarımı kutluyorum”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 18:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?