2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

İGM üyelerinden Vali Kavas’a eleştiri

Uşak İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantısı Mehmet Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Yerel seçimler öncesi bu ay son toplantılarını gerçekleştiren meclis 2008 yılı İl Özel İdaresi faaliyet raporunu kabul etti. Bazı meclis üyeleri faaliyet raporunun vali tarafından okunması gerektiğini iddia ederek Vali Kayhan Kavas’ı eleştirdi.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Mart ayı 3. olağan toplantısında 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. İl Genel Sekreteri Servet Ecemiş gündemin 3. maddesi olan 2008 yılı faaliyet raporunu okuyarak meclise sundu. İl Özel İdaresi tarafından 2008 yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler, yatırımlar, gelir ve giderler ile performans notlarını içeren 2008 yılı faaliyet raporu yapılan oylama sonucu 14 kabul bir ret oyu ile kabul edildi. Faaliyet raporuna MHP’li meclis üyesi Uğur Avcı ret oyu verdi.

İl Genel Sekreteri Servet Ecemiş’e faaliyet raporu hakkındaki soru ve önerilerini de aktaran meclis üyeleri yerel seçimlerden sonra oluşacak yeni meclisin kendileri döneminde çözülemeyen sorunları çözeceği inancını taşıdıklarını ifade ettiler.
Faaliyet raporunun okunmasından sonra söz alan CHP’li üye Atilla Alaca ile MHP’li üye Uğur Avcı, yasa gereği raporun Vali Kayhan Kavas tarafından okunması gerektiğini savunarak eleştirdi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas’ın il genel meclisini gerekli önemi göstermediğini iddia eden Atilla Alaca, “Vali nezdinde meclisin değeri nedir ? Bunu anlayamadık. Bu faaliyet raporlarını kendisi okuması bize bilgi vermesi gerekiyordu. Neden gelmedi yoksa bu meclise değer vermiyor mu? diye sordu.

MHP’li üye Uğur Avcı da bunun üzerine söz alarak konunun meclisin muhatap alınıp alınmadığından ibaret olduğunu iddia ederek, “Faaliyet raporları yasa gereği vali tarafından okunması gerekiyor. Vali Bey kendisi gelip bu raporu bize sunsaydı hiçbir şey kaybetmezdi. Aksine meclis ve kendisi çok şey kazanırdı. Bu konu meclisi muhatap alıp almama konusudur. Bu faaliyet raporları yılda bir kez okunuyor. Meclis toplantılarının da ne zaman yapılacağı bir ay önceden belirleniyor. Raporun vali tarafından bize okunması uygun olurdu Köyleri Hizmet Götürme Birliği’nin encümen toplantılarına da katılmıyor. Ben Ekim ayından buyana encümendeyim hiçbir toplantıya katıldığını görmedim. Gören arkadaşımız varsa lütfen beni uyarsın”eleştirisinde bulundu.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan’da konuşmaların zapta aynen geçirilmesini istedi. Faaliyet raporlarının vali tarafından meclise okunması gerektiğini belirten Mehmet Pehlivan, “Katip arkadaşlardan rica ediyorum bu konuşmalarımız aynen zapta bu şekilde geçirilsin. Yılda bir kez okunan faaliyet raporlarının valimiz tarafından meclisimize okunması gerekirdi”diy onuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 17:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?