8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

İGM'de fasulye tanıtımı

İL GENEL MECLİSİNDE FASULYE TANITIMI

Uşak İl Özel İdaresi, Sivaslı ilçesine bağlı Pınarbaşı Beldesinde tarımsal kalkınmayı katkı sağlamak amacıyla Pınarbaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 3 ton ‘Sarı kız’ cinsi fasulye tohumu desteği verdi. Tarladan ilk ürünü alan kooperatif üyeleri meclis üyelerine teşekkür ziyaretine geldi.

Uşak İl Genel Meclisi Temmuz ayı olağan toplantılarının üçüncü birleşimi Meclis Başkanı Ali İhsan Başkanlığı’nda yapıldı. 8 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantı sonunda Pınarbaşı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, meclise fasulye desteği nedeniyle teşekkür etti. Toplantı sonunda tarladan elde ettikleri ilk ürünü tanıtan Kooperatif üyeleri projenin belde halkına ciddi katkı sağladığını bildirdi.

İl Özel İdaresi geçtiğimiz yıl yörede tarımsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla geliştirilen proje kapsamında 24 bin TL tohum desteği vermişti. Özel İdare’nin sağladığı destekle beldede Kooperatif aracılığıyla 300 dekar alanda ‘Sarı Kız’ cinsi fasulye ekimi yapıldı. Bu yıl proje kapsamında 600 ton fasulye üretmeyi hedefleyen kooperatif gelecek yıl üretimi iki katına çıkaracak. Meclis üyelerine ürettikleri fasulyelerden hediye ederek teşekkür eden Kooperatif üyeleri, proje kapsamında bu yıl yaklaşık 700 bin TL gelir elde edeceklerini de bildirdi.

İdare olarak köylerin altyapı sorunlarının yanı sıra tarımsal ve sosyal projelere de önem verdiklerini hatırlatan Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun ise duyduğu memnuniyeti ifade etti. Pınarbaşı’nda uygulanan ‘Sarı Kız’ projesinin ciddi ekonomik katkı sağlayacağını anlatan Ali İhsan Uzun, “Yörede fasulye üretimini geliştirmek amacıyla sertifikalı tohum desteği sağladık. Proje kapsamında 24 bin TL harcayarak 3 yon tohum desteği verdik. Kooperatif üyeleri de 300 dekar alanda üretime başladı. Tarladan elde ettikleri ilk ürünü de bize getirip hediye ettiler. Projenin başarılı olmasından büyük bir mutluluk duyduk. Proje sayesinde önümüzdeki yıllarda üretim ve ekonomik katkı daha da artacak” dedi.

İL GENEL MECLİSİNDE FASULYE TANITIMI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2011 Perşembe 13:39:03
Güncelleme :7 Temmuz 2011 Perşembe 17:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?