7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

İGM'de gergin oturum

İL GENEL MECLİSİNDE GERGİN OTURUM

Uşak İl Genel Meclisi Haziran ayı olağan toplantılarının dördüncü birleşimi Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında gerçekleştirildi. Gergin geçen oturumda CHP grubu gündem maddelerine geçilmeden salonu terk etti.

Öz Merkez’de bulunan meclis salonunda gerçekleştirilen oturum, bir önceki toplantının tutanak özetlerinin okunmasıyla başladı. 5 Gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı birleşimi CHP İl Başkanı Mahmut Ünal, CHP milletvekili adayları Dilek Akagün Yılmaz ve Mustafa Aydın ile partililer de izledi. Toplantıda, CHP grubu bir önerge vererek dilek ve temennilerin gündeme alınmasını talep etti. Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun önerge hakkında meclis üyelerine söz vermeyerek oylamaya geçti ve yapılan oylama sonucu CHP’nin önergesi oy çokluğu ile reddedildi. CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yandım önerge üzerine kendilerine söz vermeyen Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun’a tepki gösterdi.

Bir önceki tutanak özetlerinin okunmasının ardından CHP’li Erdoğan Atasoy söz alarak Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun’un tutumunu eleştirdi. Tutanak özetlerinin düzeltilmesini istediklerini söyleyen Erdoğan Atasoy, “Tutanak özetlerinde dilek ve temenniler bölümünün gündeme alınıp alınmaması konusunda Grup Başkan Vekilimiz Mehmet Yandım’ın sözleri yanlış yazılmış. Kendisi yalancı durumuna düşürülmüş. CHP Grup Başkan Vekili hiçbir zaman yalan söylemez. Bunun düzeltilmesini istiyorum” dedi.

Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun bunun üzerine tutanak özetlerinin kamera kayıtlarından yeniden incelenerek düzeltileceğini söyledi. Başkan Uzun daha sonra tutanak özetleri üzerine söz almak isteyen CHP’li Ekmel Şahin’e söz vermedi. Ekmel Şahin, söz verilmemesi üzerine Başkan Ali İhsan Uzun’u sert sözlerle eleştirdi. Yaşanan gerginliğin ardından CHP grubu protesto amacıyla oturumu terk etti.

CHP’lilerin salonu terk etmesinin ardından meclis oturumu gündemdeki konuların görüşülüp karara başlanması ile sona erdi.

İL GENEL MECLİSİNDE GERGİN OTURUM
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 11:36:04
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 18:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?