2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

İGM'de tartışmalı toplantı

UŞAK İL GENEL MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTILARI BAŞLADI

Uşak İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan birinci toplantısı Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun Başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında İl Özel İdaresi 2010 yılı bütçe tasarısı görüşüldü. Toplantıda gündem maddalerinin görüşülmesinden önce okunan geçen toplantıya ait tutanak özetleri tartşımalara neden oldu. MHP ve CHP'li meclis üyeleri tutanak raporlarında yer alan kendilerine ait bazı sözleri söylemediklerini ifade ederek tutanağın düzeltilmesini talep etti.

Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun bunun üzerine tutanak raporunu itirazlar dışındaki kısmı ile oyladı. CHP ve MHP'li üyeler tutanak raporunun kabul edilmesini ret ederken AK Partili 9 meclis üyesinin oyu ile tutanak raporları oy çokluğu ile kabul edildi. Bu tartışmaların ardından Kasım ayı olağan ilk toplansınının gündem maddelerine geçildi. İl Özel İdaresi'nin 2010 yılı taslak bütçesi okunarak plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 2010 yılı Uşak Özel İdaresi'nin taslak bütçe gelirlerinin 14 milyon 800 bin TL olduğu toplam bütçe giderlerinin ise 6 milyon 562 bin 800 TL olduğu açıklandı. Taslak bütçede değişikliklerin yapılabileceğini ve Aralık ayı toplantısında kesin bütçenin belirleneceğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, bütçede doğru bir planlama yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Gündem maddeleri arasında bulunan 2010 yılı İl Özel İdaresi tasarı performansı da ele alındı. İdare'nin varlıkları, misyon ve vizyonu, çalışmaları ve diğer konuların da yer aldığı tasarı performans programı da komisyona havale edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasından sonra İl Genel Meclisi Kasım ayı ikinci olağan toplansınının yarın yapılmasına karar verdildi.

UŞAK İL GENEL MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTILARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 13:06:05
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 10:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?