4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

İki fabrika, 500 kişiye iş sağladı

Nergis Holding bünyesinde Bursa’da faaliyet gösteren Yeşim Tekstil, Uşak’a 2 fabrika açarak 500 kişiye daha iş imkanı sağladı.

Hazır giyimde dünyanın en büyük 5 entegre tesisinden biri olan ve dünyanın tanınmış markalarına üretim yapan Yeşim Tekstil, kendi bünyesinde ve iş yaptırdığı fason firmalarda yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlıyor. Yeşim, Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 fabrika birden açtı.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sembolik açılışını yaptığı SMS Tekstil’in boya - baskı ve ev tekstili üretimi yapan fabrikalarında 500 kişi çalışıyor.

Teşvik kapsamındaki Uşak’a yapılan fabrikaların Vali Ali Fuat Güven tarafından yapılan bir organizasyonla bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sembolik olarak açıldığını ve Uşak’a yatırım yapan iş adamlarına şükran plaketi sunulduğunu belirten Yeşim Tekstil Genel Müdürü Şenol Şankaya, "Böyle bir tablonun içinde yer almaktan mutluluk ve gurur duyduk" dedi.

Geliri bin 500 doların altındaki illere yönelik olarak çıkarılan Teşvik Kanunu’nun ardından yatırım için Uşak’ı tercih ettiklerini belirten Şankaya, "Uşak deri sanayiinde gelişmiş bir il. Tekstile de uzak değil. Buraya boyama ve ev tekstili alanında faaliyet gösteren 2 fabrika kurduk. SMS Tekstil’den yılda 20 milyon dolar civarında bir ihracat girdisi bekliyoruz. Şu an 250 kişi çalışıyor, bu proje tamamlandığında toplam 500 kişi istihdam edilmiş olacak" diye konuştu.

Türkiye’nin işsizlikle boğuştuğu, Çin ve Hindistan korkusunun kabusa dönüştüğü bir dönemde 500 kişiye daha iş imkanı sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Şankaya, bunun Türkiye’deki diğer yatırımcılara da örnek olmasını temenni etti.

Şankaya, Çin ve Hindistan rekabetini aşmak ve bu şehrin işe ihtiyacı olması sebebiyle Uşak’ı seçtiklerini sözlerine ekledi.

Nike, Gap, Zara, Lands’End ve Matheis gibi dünyanın dev markalarına üretim yapan Yeşim, 2004 yılında toplam 295 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bünyesinde 4500, beraber çalıştığı toplam 43 fason firmayla birlikte de toplam 10 bin kişiye iş imkanı sunan Yeşim Tekstil, geçen yıl Ekonomist dergisinin "Anadolu kaplanları" araştırmasında "istihdamda birincilik", İSO’nun yaptığı araştırmaya göre de Türkiye genelinde "istihdamda altıncılık" ödülünü almıştı. Yeşim’in bağlı bulunduğu Nergis Holding Grubu ise yaklaşık 18 bin kişiye istihdam imkanı sunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 13:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?