3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

İki yeni içme suyu kuyusu açılıyor

Küresel ısınmayla birlikte artan kuraklık nedeniyle yaşanacak su sıkıntısını çözüm bulmak isteyen Uşak Belediyesi kentte iki yeni su kuyusu açmak için sondaj çalışmaları başlattı. 

Geçtiğimiz aylarda kentin 3 yıllık yetecek suyu olduğunu iddia eden Belediye Başkanı Mesut Apaydın, yeterli su rezervi olmasına karşın tedbiri elden bırakmayacaklarını söyledi. Havaların kış aylarında da kurak gitmesi halinde kentte su sıkıntısı yaşanabileceği ihtimalini değerlendirdiklerini söyleyen Apaydın, "İlimizde olası su sıkıntısının yaşanmaması için tedbir alıyoruz. Bölme yolu üzerinde ve doğala su deposu yakınında iki adet su kuyusu sondaj çalışmalarına başladık. Ayrıca havaalanı ve diğer su depolarında bulunan kuyularının temizleme, bakım ve onarım çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kuyulardaki pompa ve elektrik panoları ile trafolar değiştiriliyor. Amacımız ilimizde su sıkıntısının yaşanmaması için önceden tedbir almak. Yaşanan kesintiler kuyulardaki bakım, onarım çalışmaları nedeni meydana gelmektedir. Ayrıca yeni açtığımız kuyuların derinliği 180 metre olacak. Şu anki mevcut kuyulardaki derinlik 150 metre. Gerek duyulduğunda bu kuyuları da 180 metre derinliğe indireceğiz" dedi. 

Yapılan çalışmaların küçükler barajının olmadığı düşünülerek Uşak'ın 15 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu dile getiren Başkan Apaydın, "Çokran Kaynak Suyu'nun yetersiz gelmesi halinde Küçükler Barajı'ndaki su, inşası devam eden arıtma tesisinde işlendikten sonra içme suyu olarak kente verilecek. Çalışmalar çok hızlı bir şekilde sürüyor. 2008 yılı içinde bitmesi planlanan proje ile kentin su sorunu en az kırk yıl çözülmüş olacak. Biz geleceğe dönük projelere devam edeceğiz. Bu nedenle bu kuyuları açtırıyoruz. Kuyuların açma çalışması tamamlandığında ilimiz yeni projelerin çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 09:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?