2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

İktidar halka zulüm yapıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Başkanı Özdemir Postacı, düzenlediği basın toplantısında 29 Mart seçimlerinde başarılı olacaklarını iddia etti.

Belediye Meclis Üyesi Ramazan Karahan ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen Postacı, 18 Mart günü İstasyon Meydanı’nda CHP Lideri Deniz Baykal’ın da katılacağı mitinge vatandaşları davet etti. Miting öncesi Tolga Çandar konseri düzenleyeceklerini de ifade eden CHP İl Başkanı Özdemir Postacı, iktidarın halka zulüm yaptığını iddia ederek seçimlerin genel seçim havasına büründüğünü savundu.

Küresel ekonomik krizle birlikte halkın sıkıntı içerisinde olduğunu savunan Özdemir Postacı, “Ekonomik kriz nedeniyle sıkıntıda olduğumuz bir dönemde yönetim eksikliği ve beceriksizlik de eklenince halka zulüm yapılmaktadır.29 Mart yerel seçimleri genel seçim havasına büründü. İktidarın beceriksizliği karşısında halk büyük bir çıkmaz içerisindedir. Halkı sıkıntıdan kurtaracak kadrolar CHP kadrolarıdır. Uşak’ta da vatandaşlarımızın umudu biz olacağız. Sağlık alanında yaşanan sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Yeniden aday olan biri mevcut diğeri ise geçmişte başkanlık yapan AK Parti ve MHP adaylarının yaptıklarını hepimiz biliyoruz.Uşaklıların aynı hatayı bir kez daha düşmeyeceğine inanıyorum”dedi.

Uşak’ın yanlış sağlık politikaları yüzünden tek hastaneye mahkum edildiğini de iddia eden Özdemir Postacı, “ Uşak ta 3 hastane olması gerekirken tek hastaneye halk mecbur bırakılmıştır. Genel bütçeden karşılanması gereken köprülü kavşak bu kentin insanının arsası satılarak yapılmıştır. Yağmur yağdıktan sonra kullanımının nasıl olduğunu halkımız görmekte.Yapılan 2 tane oto parkla övünen belediye başkanları ile önünde fotoğraf çektirmek istiyoruz. Yaptıkları otoparkların kullanışlı olup olmadığını hep birlikte tespit edelim istiyoruz”diye konuştu.

CHP Uşak Belediye Meclis Üyesi Ramazan Karahan ise mevcut başkan Mesut Apaydın’ın belediyeyi borç batağına soktuğunu iddia etti. Apaydın’ın 2004 yılında belediyeyi 13 milyon TL borçla devraldığını 2008 yılına gelindiğinde ise belediyenin 56 milyon TL borcu olduğunu iddia eden Karahan, “ Mesut Apaydın 5 yılda 246 milyon TL harcama yaptı. Belediyenin bu dönemde ise toplam 213 milyon TL geliri var. 2004 yılında bütçenin yüzde 46’aı borç iken 2008 yılında bu oran yüzde yüzü geçti. 2008 yılında belediyenin gelirleri 55 milyon TL iken toplam borcu ise 56 milyon TL’dir. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi Uşak Belediyesi iflas ettirilmiş durumdadır. Sayın Başkan “Ben belediyeyi borçlandırdıysam mahkemeye versinler”diye propaganda yapıyor. Kendisi İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni alsın ben mahkemeye vereceğim. Yapılan borçlanma ve harcamalara yasaya uygundur ancak tasarruf tedbirlerine riayet edilmeyerek halkın parası cömertçe harcanmıştır”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 13:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?