7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

İktidara yürüyoruz!

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANALIOĞLU İKTİDARA YÜRÜDÜKLERİNİ İDDİA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalıoğlu, iktidara yürüdüklerini iddia ederek hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi. Sabah saatlerinde Uşak’ı ziyaret eden Numan Kurtulmuş’un CHP ile ilgili sözlerine de yanıt veren Canalıoğlu, “Bunlar partimizi yıpratmak için ortaya atılan söylemlerdir”dedi.

CHP genel başkan Yardımcısı Volkan Canalıoğlu, Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler ve Kırklareli Milletvekili Tansel Barış ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Uşak’a geldi. CHP Uşak İl Teşkilatı ile bir görüşme yapan Canalıoğlu ve beraberindeki heyet görüşme öncesi parti binasında gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP’nin iktidara yürüdüğünü iddia eden Canalıoğlu, partisinin yeniden yapılanarak güç kazandığını ifade etti.

AK Parti iktidarının tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdiğini üreticinin ve çiftçinin borç batağında olduğunu savunan Volkan Canalıoğlu, “8 yıllık AK Parti iktidarı insanları zor duruma soktu. Sadece Uşak’taki pancar üreticilerine baktığınız zaman bunu daha iyi anlayabilirsiniz. Pancarda ve tütündeki kotalar üreticiyi bitirdi. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de ithal hayvanla köylü iyice çökertildi. CHP bu yanlış politikaları düzeltecek. İnsanların hak ettiklerini almasını sağlayacak. CHP halkın iktidarı olacak” dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Canalıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un krize neden olan sözleri hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Sabah saatlerinde Uşak’ı ziyaret eden HAS Parti Genel Numan Kurtulmuş’un “Allah herkese CHP gibi bir muhalefet nasip etsin, CHP; AK Parti’nin değirmenine su taşıyor” sözleri hatırlatılması üzerine Canalıoğlu, “Bizim hükümete destek verdiğimizi düşünmek doğru değil. Fakat bu sözler Numan Kurtulmuş’un kendi düşüncesidir. Bu söylemler CHP’yi yıpratmak için ortaya atılıyor. Halka yürüyen, halkın iktidarını kurmayı hedefleyen CHP bu tip söylemlere itibar etmeyecek”dedi.

COŞKUNOĞLU’NA TEPKİ

Gazetecilerin “CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu’nu hiçbir toplantıda göremiyoruz. Parti teşkilatı ile Coşkunoğlu arasında bir sorun mu var?” sorusuna da yanıt veren Volkan Canalıoğlu, “Sayın milletvekilimizle görüştüm ve bana işleri olduğunu söyledi. Bu yüzden aramıza katılamadı” diye konuştu.

Canalıoğlu’nun Coşkunoğlu ile ilgili bu sözleri bazı partililerin tepkisine neden oldu. Osman Coşkunoğlu’nun parti teşkilatıyla ters düştüğünü iddia eden partililer, “Milletvekilimiz Osman Coşkunoğlu 8 yıldır partiye uğramıyor. Teşkilat çalışmalarına destk vermiyor. İşleri hiç mi bitmiyor acaba. Yıllardır bu durumdan bıktık. Yeni dönemde bizi temsil edebilecek bir milletvekili istiyoruz”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 15:41:00
Güncelleme :10 Şubat 2011 Perşembe 18:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?