8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

İl başkanlarından seçim yorumu

İL BAŞKANLARI SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün ve CHP İl Başkanı Mahmut Ünal, seçim sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti İl Başkanı Gün, sandıktan çıkan sonucun kendilerini sevindirdiğini ifade ederken CHP İl Başkanı Ünal, milletin kararına saygı duyduklarını ifade etti.

12 Haziran seçim sürecinin Uşak’ta huzur ve barış ortamında gerçekleştiğini bildiren AK Parti ve CHP il başkanları halkın iradesine saygılı olduklarını bildirdiler. AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün, 3 milletvekilliği kazanamadıkları için buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade ederken CHP İl Başkanı Mahmut Ünal, propaganda sürecindeki desteğin sandığa tam olarak yansımadığını düşündüklerini söyledi.

3 seçim üst üste tek başına iktidar olmalarının tarihi bir başarı olduğunu bildiren AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün, “Zorlu ve yorucu bir seçim süreci yaşadık. Partimizi Uşak’ta birinci parti yaptığımız için sevinçliyiz. Bir çok ilçede oyumuzu arttırdık. Fakat 3-0 olmadığı için buruk bir sevinç yaşıyoruz. Projelerimizin arkasındayız ve halk için çalışmaya devam edeceğiz. Ankara’ya giden iki arkadaşımız da kent için elinden geleni sonuna kadar yapacaktır. Seçim sürecinde gece gündüz çalışan partililerimizi teşekkür ediyorum” dedi.

Uşak’taki milletvekili sayısını koruduklarını ancak arzu ettikleri sonucun bu olmadığını belirten CHP İl Başkanı Mahmut Ünal ise “Sandıktan daha iyi bir sonuç bekliyorduk. Çalıştık ama olmadı. Vatandaşın kararına saygı göstereceğiz. 2007 ve 2009’a göre oyumuzu arttırdık. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz iktidara gelmek. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. CHP demokrasinin garantisiyiz. Seçim kampanyasında halkın desteği çok daha iyiydi. Propaganda sürecindeki desteğin tam olarak sandığa yansımadığını düşünüyoruz. İlçelerde düştük oy aldık. Kırsal kesimden de çok fire verdik. Çıkan sonucun hepimize hayırlı olmasını diliyoruz. CHP olarak sonuçları detaylı bir şekilde inceleyeceğiz ve eksikliklerimizi görüp gidermek için çalışacağız” dedi.

MHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Ali Ünalan da ilde yüzde 16 oy aldıklarını ifade ederek 2007 seçimlerine göre oylarının azda olsa düşmesini üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi. Sonuçları iyi analiz edip 3 yıl sonraki yerel seçimler için çalışmaya başlayacaklarını da söyleyen Ünalan, seçim sonuçlarını saygıyla karşıladıklarını da bildirdi.

İL BAŞKANLARI SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 14:48:03
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 19:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
chp.li IP: 78.171.150.xxx Tarih : 13.06.2011 18:29:02

görünen dağ kılavuz isdemez. il ilçe başkanları hariç elinden geleni dilek hanım mustafa bey büyük gayretler içerisinde çalıştılar,beçeriksiz yönetim anlayışı olmayan  tecrüpesizliği oy kaybına neden oldu. sanki çalışıyormuş gibi hiç çalışma yapmayan kişiler yerel medyada bol bol resim çektirme marfetlerinden başka bir şey yapmadılar. bu yönetim anlayışı gözden geçirilmeli.