2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

İl Genel Meclisi tatile girdi

Uşak İl Genel Meclisi 11. dönem Temmuz Ayı olağan son toplantısı Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Özdemir Çakacak, meclis toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda; Karaağaç Mahallesi Gediz Uluyolu üzerinde bulunan ve Özel İdare tarafından restore edilen tarihi Karaağaç Evi’nin okul öncesi eğitimde kullanılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ücretsiz tahsis edilmesi görüşüldü.

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’nca hazırlanan raporun okunmasının ardından tarihi binanın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

OKULLARIN BAKIMA İHTİYACI VAR
İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun toplantıda yaz tatili nedeniyle ilçelerde ve bir çok köydeki okulların tadilata ihtiyacı olduğunu ifade ederek Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’nun raporunu okuttu. Köy ve kasabalardaki ilköğretim okullarının fiziki açıdan yetersiz olduğunu ve binalarda tadilata ihtiyaç olduğunu ifade eden Uzun, 2009 yılı için yatırım programına alınan okulların tadilatının yapılacağını söyledi. Yatırım programında yer almayan okulların ise gelecek yıl tadilat yapılacağını söyleyen Uzun, yüksek hasarlı okulların tadilatının yatırım programında olmasa da bu yıl yapılacağını ifade etti. Meclis Üyesi Uğur Avcı komisyon raporunun okunmasından sonra söz alarak bazı kasaba okullarının AB sürecindeki Türkiye’ye yakışmadığını ve bu okulların acilen onarılması gerektiğini ifade etti.

Mecliste son olarak geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve Eşme İlçesi Üçpınarlar Göleti’nde de görülen İsrail Sazanı olarak adlandırılan (Carassius) türü balıkla mücadele edilmesi konusu görüşüldü. Meclis, 2009 yılı Kuduz hastalığı ile mücadele için ayrılan 62 bin TL’lik ödenekten 25 bin TL’sinin Eşme Üçpınarlar Göletinde görülen Carassius cinsi balıkla mücadelede kullanılması amacıyla ayrılması görüşüldü. Konuşmaların ardından 25 bin TL’nin Carassius türü balıkla mücadele için ayrılması oy birliği ile kabul edildi.

"İHTİYAÇLAR SINIRSIZDIR"
Vali Özdemir Çakarcak, meclisin dilek ve temenniler kısmına katılarak bir konuşma yaptı. Göreve yeni başladığı için iadei ziyarette bulunduğunu belirten Vali Çakacak, "Özel İdareler Mahalli İdareler teşkilatıdır. Özel İdarelerin seçilmiş organlar vasıtası ile yürüttüğü işler son yıllarda damgasını vurdu. Kamunun yeninden yapılanması çerçevesinde eskiye oranla daha aktif görevler üstleniyor. İlerki aşamalarda bu görevleri daha da artacaktır. Bütçelerde yapılan işler de büyüdü. Özel İdare Kanununa göre Vali, İzel İdare'nin tüzel kişiliğini temsil ediyor. Meclis ise planlamada önemli görevler yapıyor. Köy Hizmetleri lav edildikten sonra özel idareler büyüdü. Köy Hizmetleri personeli özel idare personeli oldu. Köylerin alt yapısının geliştirilmesi için takdire şayan işler yapıyorsunuz. Meclis üyelerimizin büyük fonksiyonu var. Hizmet almakla yükümlü vatandaşlarımıza en iyi şekile hizmet etmek için çalışacağız. İhtiyaçlar sınırsızdır. Tüm teşkilatlar, kurumlar, insanlar yeniliği açık olmalıdır. Köylerde sadece yol, su yapmakla sorunlar bitmez ve bitmeyecektir. Köylerdeki vatandaşlar ne kadar hizmet alırsa o kadar talepkar olacaktır. Biz bütçe imkanları dahilinde hizmetin en güzelini götürmenin çabasında olacağız. Birbirimize destek olacağıaz. Amacımız köylü vatandaşa şehirde alınan hizmet kalitesinde hizmet vermektir"dedi.

Toplanının ardından il genel meclisi Eylül eyına kadar tatile girdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?