2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

İl Genel Meclisi toplandı

Uşak İl Genel Meclisi Temmuz ayı olağan 5. toplantısı Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun'un başkanlığında yapıldı.

 İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda merkeze bağlı Gögem köyü gölet çevresinde 20 yıl önce kaçak olarak yapılan 44 villanın yıkım kararı ile ilgili gündem maddesi görüşüldü.

16 Villa sahibinin geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi Başkanlığı'na villalarla ilgili imar düzenlemesi yapılması yönündeki talebin değerlendirildiği toplantıda meclis üylerine konuyla ilgili bilgi veridldi. İl genel meclisi üyeleri konunun İmar, Bayındırlık Komisyonu ve Hukuk Komisyonu'nda detaylı olarak incelenmesini istedi. Konuyla ilgili yapılan oylamanın ardından yıkım kararı ve imar değişikliği ile ilgili talebin komisyonlarda görüşülmesi oy birliği kabul edildi.

9 VİLLA 2005 YILINDA YIKILMIŞTI

Uşak'ın Göğem köyünde bulunan gölet sahilindeki 20 yıl önce 44 villa , 2 restoran ve 1 çiftlik kaçak olarak yapıldı. İl İdare Kurulu kaçak binaların yıkımı için 1992 yılında çalışma başlattı. 1998 yılında kaçak yapılar için Uşak İl İdare Kurulu`nca yıkım kararı çıktı. Villa sahipleri ve iş yeri sahipleri bu karara itiraz etti.

Yargı sürecinin ardından 2005 yılında yıkım kararına istinaden Köy Hizmetleri ekipleri 44 villadan göl kenarına 50 metre uzaklıktan yakın olan 9 villayı yıktı. Yıkımlar daha sonra valilik talimatıyla durduruldu. İl Özel İdaresi geçtiğimiz günlerde villalar hakkındaki yıkım kararını uygulamak için bölgede tespit çalışması yaptı. Özel İdare Ekipleri'nin yıkımla ilgili bölgede tespit yapması üzerine bina sahipleri imar düzenlemesi için İl Genel Meclisi Başkanlığı'na önceki gün dilekçe verdi.

İMAR DÜZENLEMESİ İSTİYORUZ

Toplantının ardından yıkım kararı alınan villa sahiplerinden İbrahim Sunucu, yaptığı açıklamada yaptıkların yıkılmasının istemediklerini belirterek imar düzenlemesi istediklerine söyledi.

Sunucu yaptığı açıklamada şunları söyledi;

”" 20 yıl önce herkes tapulu arazilerine bina yaptı. Biz binaları yaparken kimse bize yapmayın diye uyarmadı. Daha sonra sonra Göğem muhtarlığı o bölgeyi İçişleri Bakanlığı'ndan mahalle sınırları içine aldı. 1998 yılıhda yapıların yıkılması için İl İdare Kurulu karar aldı. Karara itiraz ettik ve yasal süreç sonuçlandı. Binaların yıkımına karar verildi. Villaların 9 tanesi önceki yıllarda yıkıldı. Uşak İl Özel İdaresi kalan villaların yıkımı için hazırlıklarına başladı ve tespit çalışması yaptı. Biz yıkımın yasa dışı olduğuna inanıyoruz.Binalar Kıyı Kanunu'nun Kıyı Kenar Çizgisi Yönetmeliği'ne aykırı değil. Göletten 50 metre uzaklıkta ki binaların yıkılması doğru değil. Biz yıkım kararının durdurulmasını ve imar değişikliği yapılmasıiçin İl Genel Meclisi Başkanlığına dilekçe verdik”

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 18:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet göç IP: 94.121.205.xxx Tarih : 4.07.2009 12:08:58

Bu villalar 20 sene önce  yapılmış. 20 sene önce villaların yıkım kararının çıkmış olduğunu duymuştum. peki bu konutlar 20 yıldır neden yıkılmadı? duyduğuma göre kıyı kenar çizgisi 50 m uzaklıktaysa bu evlerin hemen hemen hepsi bu sınırı aşıyor yani 50 m den daha uzakta. Eğer bu evler için ruhsat almalarında bir sakınca yoksa ruhsat verin yoksa yıkın geçin. Bu konu sürekli gündemde kalan ve gündemi oyalayan bir konu. En bilinen örnek ise hepimizin bildiği ACARKENT villalarıı. tabii burda ki tek fark güç unsuru...