4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

İlk altın bu yıl çıkarılıyor

Kanadalı Eldorado Gold Şirketi Türkiye Temsilcisi Tüprag Metal Madencilik Şirketi Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Yılmaz, Kışladağ’da 2005 yılı içerisinde ilk altını çıkarmaya başlayacaklarını söyledi.

Bölgede yapacakları yatırımlarla yöre halkını ekonomik ve sosyal destek sağlayacaklarını da belirten Yılmaz, altın madeninin işletilmemesi için başlatılan tepkilere yöre halkının destek vermediğini de vurguladı.

Uşak’ın Ulubey ve Eşme ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kışladağ altın madeninin faaliyete geçmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini belirten Mehmet Yılmaz, bölge halkının ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli önlemleri alacaklarını söyledi. Dünyada 900 adet altın madeni bulunduğunu ve bu madenlerin tamamında siyanürle altın çıkartıldığını söyleyen Mehmet Yılmaz, "Şu ana kadar da kötü bir olayla karşılaşılmadı. Çünkü gerekli çevre önlemleri alınmış durumda. Kimsenin aklında bir soru işareti kalmasın, en sağlıklı koşullarda çevreye zarar vermeden altın çıkartılacaktır. 2005 yılı ortasına doğru buradaki inşaatımız bitecek. Ardından montaj çalışmalarına başlayacağız. Bu çalışmalarda bittikten sonra 2005 yılı sonuna doğru ilk altını dökeceğiz. 7 yıllık bir serüvenin sonuna yaklaşıyoruz. Hem Uşak için hem de ülkemiz için büyük bir proje hayata geçmiş olacak. Bizim altın çıkartacağımız bölgedeki vatandaşlarla, yöneticilerle hiçbir sorunumuz yok. Herkes şu anda bize büyük destek veriyor. Bu destekle bölgenin kalkınacağı tesisi kurmaya başladık" diye konuştu.

Yöre halkının ekonomik olarak kalkınabilmesi için altın madeninin bir fırsat olduğunu ve bölgede yapacakları çalışma ile önemli yatırımlar gerçekleştireceklerini kaydeden Tüprag Metal Madencilik Şirketi Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Yılmaz, "Bölgedeki insanlar hem iş sahibi olacak. Tarım İl Müdürlüğü ile yapacağımız protokol ile bölgede hayvancılık projesi başlatacağız. Sera bölgeleri oluşturup altın çıkardığımız dağları yeşillendirerek fidan dikeceğiz. Bölgenin su tesisatını yaptırdık. Ayrıca bir gezici sağlık istasyonu hediye ederek sağlık problemlerini de ortadan kaldırdık. Altın madeni sadece bizim değil Uşak’ın ve Tüm Türkiye’nin projesidir. Sağlayacağı katkı çok büyüktür. Ayrıca şimdide Gümüşkol, Bekişli, Katrancılar ve Söğütlü köylerinin kanalizasyon sistemlerini de yaptıracağız. Bu yapılacak sistem yaklaşık 450 bin dolara mal olacak. Bunun finansmanını şirketimiz karşılayacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 13:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?