2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

İlk aşılar sağlıkçılara

UŞAK’TA DOMUZ GRİBİNE KARŞI AŞILAMA İŞLEMLERİ BAŞLADI

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan domuz gribi salgınına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını ifade ederek il genelinde 2 bin 500 sağlık personeli ve 250 hacı adayına yönelik aşılama işlemi başlattıklarını söyledi.

Sağlık Müdürü İsmail Alkan domuz gribi salgınına karşı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla makamında bir basın toplantısı düzenledi. Uşak’ta şuana kadar herhangi bir vakanın çıkmadığını ancak domuz gribi endişesi ile kendilerine başvuru yapan 3 kişi ile ilgili gerekli tetkiklerin yapıldığını ifade eden Alkan başvuru yapan üç kişinin test sonuçlarının negatif çıktığını bildirdi. H1N1 gribine karşı kullanılan aşının yan etkilerinin mevsimsel grip aşılarından fazla olmadığını aşılamanın hastalığın önlenmesinde önemli olduğunu belirten İsmail Alkan, “ İlimizde şuana kadar herhangi bir vaka ile karşılaşmadık. Domuz gribi şüphesi ile bize başvuran üç vatandaşımızın testlerini İstanbul Hıfzısıhha Enstitüsü’ne gönderdik. Bu testlerden de negatif bir sonuç çıktı. Bugün itibariyle ilimizde hiçbir vaka bulunmamaktadır. Biz sağlık kuruluşlarımızda olası bir salgına karşı gerekli dezenfeksiyon işlemlerini yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğü de okullarda bu çalışmayı yaptı. Olası bir salgına karşı Uşak Devlet Hastanesi’ni karantina hastanesi olarak kullanmayı kararlaştırdık. İstemediğimiz bir salgınla karşılaşırsak durumu ağır olan hastalarımızı bu hastanemizin yoğun bakım ünitelerinde tedavi altında tutacağız. Durumu iyi olan hastaları da evlerinde takip edeceğiz. Sağlık Müdürlüğü olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bugün itibariyle 2 bin 500 sağlık personelimiz ve 250 hacı adayına yönelik aşılama işlemlerimiz başladı. Aşılanan vatandaşlarımıza aşı kartı verilecek. Aşı yaptırmak istemeyenlerden ise imza alacağız”dedi.

Mevsimsel grip salgınlarında ölüm oranının binde 3, H1N1 virüsünde ise ölüm oranının binde 1,5 olduğunu da kaydeden Sağlık Müdürü İsmail Alkan sözlerini şöyle tamamladı;” Tedbir amaçlı tokalaşma ve öpüşmeyi uygun bulmuyoruz. Kısa süre içerisinde ilimize 5 bin adet ilköğretim okulu öğrencilerimize uygulanmak üzere aşı gelecek. Bu aşılar geldiğinde hemen aşılama işlemleri başlayacak. Daha sonra yeni aşılar gelmeye devam edecek. Aşı miktarı oranında biz aşılamalara aralıksız devam edeceğiz. Dünya genelinde şuana kadar bu virüsten 6 bin kişi hayatını kaybetti. Ancak 1957 yılındaki Asya gribinde bir milyon, 1967 yılındaki grip salgınında ise 800 bin kişi hayatını kaybetmişti. Görüldüğü gibi H1N1 virüsü şuana kadar tarihteki en öldürücü virüs türü değil. Umudumuz daha fazla ölüm ve vaka olmadan salgının ortadan kalkmasıdır. Vatandaşlarımız bu virüse yakalandığında hemen öleceğini düşünmemelidir. Domuz gribinden ölen var ancak bu hastalığa kapılan herkesin öleceği anlamına gelmez. Tedbirli olmakta fayda olduğu gibi paniğe kapılmaya da gerek yoktur. Biz olası durumlara karşı her türlü tedbiri aldık almaya da devam edeceğiz.”

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 18:00:05
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 10:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?