2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

İlk ders Düzgün'den

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, 2009-2010 Eğitim Öğretim sezonunun başlaması nedeniyle köy ilköğretim okullarını ziyaret ederek ilk dersi kendisi verdi ve öğrencilere kitap dağıttı.

2009-2010 Eğitim Öğretim sezonuna sorunsuz girdiklerini ve bugün il genelinde toplam 60 bin 468 öğrenci ile 3 bin 198 öğretmenin ders başı yaptığını söyleyen Recep Düzgün, eğitimdeki başarıyı kalıcı hale getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Uşak Merkeze bağlı Mesudiye Köyü İlköğretim Okulunu ziyaret ederek yeni sezonun ilk dersine giren Milli Eğitim Müdürü, köy okullarında da bilgisayarlı eğitim verildiğini bildirdi.

Mesudiyeli öğrencilere kitap okumanın önemini anlatarak ilk derse başlayan Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, derste kaynakların verimli kullanılması, eğitim öğretimin ve kitap okuma alışkanlığının önemini işledi. Minik öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Düzgün, öğrencilerin yaptığı resimleri de kontrol ederek resimlere puan verdi.

Milli Eğitim Müdürü Düzgün, yeni eğitim öğretim sezonuna sorunsuz girdiklerini öğrenci başına düşen derslik sayısında Türkiye ortalamasının üzerinde olduklarını kaydederek şunları söyledi; “İlimizin eğitimdeki başarı çıtası son yıllarda arttı. Verilen eğitimin kalitesi, bilgisayarlı eğitim, fiziki yapıların iyileşmesi gibi konulara büyük önem veriyoruz. Geçen yıl ÖSS'ye giren öğrencilerimizin yüzde 55'i SBS'ye giren öğrencilerimizin ise yüzde 52'si bir okula yerleşti. Öncelikli hedefimiz bu başarıları koruyup bir adım daha ileri gitmek. Bunu sağlamak için yaz ayları dahil zaman zaman okullarımızı ve öğrencilerimizi ziyaret ederek sorunları yerinde çözmeye çalışıyoruz. 2009-2010 Eğitim Öğretim sezonunun ilk gününü de köy okullarını ziyaret etmeyi planladık. Merkeze bağlı Mesudiye ve Bozkuş köylerini ziyaret ettik. Öğrecilerimize kitap dağıttık. Mesudiye İlköğretim Okulu birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin ilk derslerine bizzat ben girdim. Öğrencilerimizle hem sohbet edip okulu sevdirmeyi amaçladık hem de temel konular üzerinde ilk dersimizi yaptık. Bundan sonra da özellikle kırsal alanlardaki okullarımıza ziyaret edip öğrencilerimizin derslerine girmeyi sürdüreceğiz”

Bu sezon İŞKUR aracılığı ile gerçekleştirilen “Toplum Yararına Çalışma Programı” dahilinde 207 kişinin okullarda istihdam edildiğini de belirten Düzgün “Okullarımızda yardımcı hizmetler konusunda personel eksiğimiz bulunuyordu. Bu açığı bu sezon Toplum Yaranına Çalışma Programı ile kapattık. Eski değimle hademe olan bu arkadaşlarımız göreve başladı ve 4 ay boyunca okullarımızda çalıştırılacak. Bunun dışında 18 yaşını doldurmuş işsiz gençlerimiz için İŞKUR ile ortaklaşa Halk Eğitim bünyesinde 22 ayrı kurs açtık. Bu kurslara şuana kadar yaklaşık 350 kişi müracaat etti. Kursiyerlere günlük 15 TL ücret verilecek. Bu kursların en az olanı 50, en fazlası ise 358 saat düzenlenecek.

Uşak Milli Eğikim olarak eğitim ve öğretimin yanı sıra bu tür kurslarla da istihdama katkı sunmayı hedefliyoruz. Biz öğrencilerimizin sadece derslerde değil, sosyal, kültürel ve sprotif alanlarda da başarılı olmasını arzuluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ülke çapında düzenlenen sportif yarışmalarda iyi dereceler elde ettik. Aynı başarıyı bu yıl da göstereceğimize inanıyoruz. Öğrencilerimizin sadece derslerde başarılı olup sosyal, kültürel ve sportif alanlarda aynı başarıyı gösterememesi bizim başarılı olduğumuzu göstermez. Biz komple bir başarı istiyoruz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Küçük çaplı sorunlarımızda var. Ancak sorunlarımızı da kendi içimizde kısa sürede çözüme ulaştırıyoruz”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 16:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?