4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

İşadamına yabancı dil kursu

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşaklı işadamlarına yönelik açılacak yabancı dil kursu için özel bir dershaneyle protokol imzaladı.

Bazı işadamlarından yabancı dil kursu açılması yönünde istek geldiği için bu kursu açtıklarını belirten UTSO Başkanı İsmail Karaman, Uşaklı sanayicilerin yapılan protokol gereği yüzde 65 indirimle ayda 100 YTL karşılığında kurs alacaklarını söyledi.

Yaklaşık 6 ay sürecek kursta, Uşaklı sanayicilerin Almanca, İngilizce, Rusça ve Fransızca öğreneceğini ifade eden Karaman, "Globalleşen ve sınırların kalktığı dünyada, sadece yurt içi pazarına bağlı kalamayız. Uşaklı sanayici artık dünyaya açılıyor. Ancak, her gittiğimiz ülkede yabancı dil sorunuyla karşı karşıya kalıyoruz. Birçok proje iletişim sorunu nedeniyle gerçekleştirilemiyor. İlimiz sanayicisi ve tüccarı için büyük bir eksiklik olan yabancı dil sorununu çözmek zorundayız. Uşak’taki sanayicilerden birkaç kişi dışında yabancı dil bilen yok. Çin ve Hindistan ile başlayan zorlu süreçte bizler, bu gibi küçük eksikliklerle rekabette geri kalamayız. Önümüzdeki dönemlerde odamıza yabancı heyetler davet ederek iş imkanı oluşturmak istiyoruz. Bunu yapabilmemiz için de yabancı dil sorununu aşmak zorundayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 14:00:34
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 14:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?