2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

İşçilerden fabrika önünde eylem

Uşak’ta işten çıkarılan Kaynak İplik fabrikası işçileri, işe geri dönebilmek için mücadelelerini sürdürüyor . Uzun süredir çeşitli eylem ve protestolarla gündemde kalmaya çalışan işçiler dün akşam saatlerinde fabrika önünde çadır kurdu.

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Genel Merkez Örgütlenme Sorumlusu Asalettin Arslan’ın da destek verdiği işçiler, haksız yere işten çıkartıldıklarını belirterek mücadele etmeye devam edeceklerini söylediler.

Sendikalı oldukları için işten çıkartıldıklarını iddia eden işçiler dün akşam saatlerinde fabrika önünde branda gerip kamp kurmak istedi. Ancak olay yerine gelen jandarma ekipleri tekstil işçilerinin branda gerip kamp kurmasına izin vermedi.

TEKSİF Genel Merkez Örgütlenme Sorumlusu Asalettin Arslanoğlu bugün itibariyle 53 işçinin işten çıkartıldığını ifade ederek bu işçilerin işe geri dönmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Uşaklı siyasilerin ve yerel yöneticilerin kendilerine destek vermediğini de ifade eden Arslanoğlu, “ Bazı arkadaşlarımıza yerel seçimlerden önce iş sözü verilmiş. Bu arkadaşlarımızın hepsi farklı siyasi görüşlere sahip. Seçim döneminde gelip oy isteyen yerel yöneticiler şimdi işçilerin sorunlarına sahip çıkmıyor. Destek için gittiğimizde bizi savuşturuyorlar. Ancak biz haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Fabrika önünde ve çeşitli platformlarda hakkımızı arayıp patronun insafa gelmesini sağlamak istiyoruz. Hiçbir şey elde edemesek de yeni kıyımların önüne geçeriz belki. Hiç değilse çalışan arkadaşlarımız işlerini kaybetmez”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 13:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Acar IP: 212.6.138.xxx Tarih : 3.09.2009 14:05:57

Bu isden cikarmalar devam eder ve hatta fabrika kapatilirsa Usak´in yarisi Antalya´ya göc eder.Tedirgin ve umutsuz olan calisanlar buna  hazirlikli...