2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Işık başkanlık yarışında yok

AK  Parti İl Başkanı Ali Işık, 6 Haziran 2009 günü gerçekleştirilecek İl Kongresi’nde aday olmadığını açıkladı. Sağlık ve ailevi sorunları nedeniyle aday olmamaya karar verdiğini iddia eden Ali Işık bu düşüncesini genel merkezle de istişare ettiğini söyledi.

Öğretmenevi’nde düzenlediği basın toplantısıyla yeniden il başkanlığına aday olmadığını bildiren Ali Işık, bundan sonraki süreçte belirleyici rol üstlenmek istemediğini ancak AK Partili olarak hizmet etmeye devam edeceğini kaydetti. AK Parti’nin Mayıs ayından buyana ülke geneline kongre sürecine girdiğini ifade eden Ali Işık, 29 Mart yerel seçimlerinde ülke genelinde olduğu gibi Uşak’ta da yüzde 8 oy kaybı yaşadıklarını dile getirdi. İl kongrelerinde genel merkezin ve teşkilatın uygun gördüğü tek adayla kongreye gidildiğini anlatan Işık, “ Uşak il başknalığı için aday olduğunu deklare eden arkadaşlarımız var. Ancak kesin aday ve adaylar kongre günü divana sunulan listelerle ortaya çıkacakır”dedi.

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana 4 seçim yaşadığını ve her seçimde halkın teveccühünü kazandıklarını söyleyen Ali Işık, “Kongre sürecimiz başladı ve devam ediyor. AK Parti teşkilatı ülke genelinde kongre sürecine girdik. 9 Mayıs’tan buyana devam ediyor. 6 Haziran günü il kongremiz yapılacak. İllerde en çok merak edilen şey kimlerin aday olacağıdır. Bu konuda çok şey yazılıp çiziliyor. Topluma ve teşkilata bilgi vermemiz gerekiyor bu konuda. Ancak sıra dışı şeyler olabiliyor. 3 haftadır devam eden ailevi ve sağlık sorunlarım var. Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek düşüncemi paylaştım. Genel Merkezin de oluru ile kararımı verdim. Bu bir bayrak yarışıdır. Teşkilatımız ve kurumsal yapımız her şeyin üzerindedir. Yeni bir yüz ve sima ile yola devam etmemiz uygun olacağını düşündüm. Kongrede aday değilim yeni bir adayla yola devam edeceğiz. Burada bizim görevimiz kongreyi sağlıklı bir şekilde tamamlamak ve seçilen arkadaşımıza destek vermektir. Hiçbir hesap içerisinde değilim”diye konuştu.

PARTİME HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM”
Kongrede İbrahim Yılmaz’ın aday olacağı yolundaki soruları da yanıtlayan Ali Işık,”Kimlerin aday olacağı konusunda ortaya atılan isimler var. Genel Merkez teşkilatın eğilimini alarak aday yada adayları belirleyecek. Ancak genel olarak tek aday ile seçimlere gidiliyor. Ben AK Partiliyim ve partili olarak devam edeceğim. Partime hizmet etmek için bir statüm olması gerekmiyor. Aday olmayan yada aday gösterilmeyenlerin de hesaplaşma içerisinde olmaması gerekiyor.Bundan sonraki süreçte belirleyici bir rol üstlenmek istemiyorum. Henüz aday ok ama İbrahim Yılmaz arkadaşımız aday olduğunu söylüyor. Kesin adaylık kongre günü divan başkanlığına sunulan listelerle ortaya çıkacak”dedi.

Uşak İl Başkanı olarak görev yapığı süre içerisinde partiye ve Uşak’a hizmet etmeye çalıştığını da belirten AK Parti İl Başkanı Ali Işık, sözlerini şöyle tamamladı;“29 Mart seçimi şahsi bir olay değildir. Yüzde 8 bir kabımız oldu Türkiye genelinde ne kadar oy kaybettiysek Uşak’ta da o oranda oy kaybettik. 28 Mart 2004 seçimlerinde 72 bin oy almıştık 29 Mart seçimlerinde de 74 bin oy aldık. Üye sayımız da arttı. Şuanda 11 bin kayıtlı üyemiz var. Teşkilatçılık bakımından başarılıyız. Genel anlamda AK Parti olarak 4 seçime girdik. Düşüş yaşadığımız son seçimlerde bile bize en yakın partiye iki kat fark atık.”

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 16:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin şeker IP: 78.175.68.xxx Tarih : 24.05.2009 12:24:54

Ohbe nihayet kurtulduk. Düş artık bu partinin yakasından.Sıra Ali TAŞÇIda. kanını emdiniz bu partinin