2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

İsrail'e karşı yürüdüler

Uşak'ta, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto amacıyla gıyabi cenaze namazı kıldı, yürüyüş düzenledi. Cuma namazından sonra Merkez Ulu Camii avlusunda saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılan kalabalık daha sonra protesto yürüyüşü düzenleyip İsrail ve ABD bayrağını yaktı.

Cuma namazından sonra cami imamı eşliğinde Filistin'de hayatını kaybedenler için dua eden yaklaşık 500 kişi daha sonra belediye önünden Tiritoğlu parkına kadar protesto yürüyüşü yaptı. Çok sayıda sivil toplum örgütünün katıldığı protesto yürüyüşünde kadınların da olması dikkat çekti. Ellerindeki pankartlarla yürüyüş yapan kalabalık, İsrail ve ABD aleyhinde slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Öğ-Der Uşak Şube Başkanı Mehmet Karaçallık, "Filistin halkı kan ağlıyor. Üzerlerine oluk oluk bomba yağıyor" dedi. Filistin halkının yarım asırdan bu yana kan ağladığını anlatan Karaçallık, "Filistin'de kadınlar, çocuklar ve siviller hunharca katlediliyor. Dünyanın egemen güçleri bu duruma açıkça destek veriyor. Şehit edilen sivillerin üç de biri çocuklardan oluşuyor. Parçalanmış çocuk cesetleri hergün ekranlardan evlerimizin içine giriyor. Vicdanlarımız kan ağlıyor ama çaresiziz. Filistin'de yarım asırdır yaşananlar bir insanlık ayıbıdır. Bu duruma hiç insanın seyirci kalması düşünülemez" dedi.

Protesto yürüyüşü ve basın açıklamasının ardından İsrail ve ABD bayrağı yakan kalabalık olaysız dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ender pancar IP: 85.100.237.xxx Tarih : 10.01.2009 23:06:53

anlamadıgım bu kimse yanlış anlamasıntürkiyenin her yerinde yürüşler oluyor israilinde çok da umurunda yani. adiler bm yi tanımıyor yürünse ne olur yürünmese ne olur bunlara en güzel cvp bana göre filistin halkına ama maddi ama manevi yardım etmek ve israil mallarına protesto etmek bütün millet hatta araplar olmak üzere, bana göre bu lanetlenmiş israil millete en güzel cvp olacagını inanıyorum