2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

İşte kurumlar vergisi rekortmenleri

Uşak İl Defterdarı Abdullah Kırım düzenlediği basın toplantısında kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı.

2008 yılında bin 327 adet beyanname alındığını ve beyan edilen tutarın 47 milyon 547 bin 694 TL olduğunu söyleyen Defterdar Abdullah Kırım, belge denetimi ve kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye önem vereceklerini söyledi. Defterdarlık toplantı salonundaki basın toplantısına Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman, Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Azmi Yılancıoğlu’da katıldı.

Küresel ekonomik kriz nedeniyle Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ve Uşak’ın da bundan olumsuz etkilendiğini kaydeden Kırım, geçen yıla oranla beyan edilen matrah ve hesaplanan kurumlar vergisinde düşüş yaşandığını ifade etti. Vergisini ödeyen mükelleflere teşekkür eden Abdullah Kırım, vergisini ödeyemediği için icralık olan çok sayıda mükellefin bulunduğunu da belirtti. Beyannamelerini vermeyen kurumlar vergisi mükelleflerinin pişmanlık yasasından yararlanabileceğini söyleyen Kırım, “ Beyannamesini zamanında bildiren mükelleflerimiz tahakkuk eden vergilerini Nisan ayı sonuna kadar ödedi. Defterdarlık olarak kayıt dışı ekonomi ve belge düzeni ile ilgili çalışmalara önem veriyoruz. Kayıt dışının önlenmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Ülkemizin geleceği için kayıt dışı ekonomiyi kayıt içine almak zorundayız. Bu konuda bize destek veren meslek örgütlerine ve özverili olarak çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”dedi.

2007 yılına oranla beyanname veren firma sayısında yüzde 11,83 düşüş yaşandığını açıklayan Uşak İl Defterdarı Abdullah Kırım, il merkezinde ilk 10’a ilçelerde ise ilk 3’e giren rekortmenleri açıkladı. İl genelinde 2008 yılında beyan edilen matrahın 47 milyon 547 bin 694 TL, hesaplanan verginin ise 9 milyon 521 bin 294 TL olduğunu belirten Kırım, “ 2007 yılına oranla beyan edilen matrahta yüzde 1,19, hesaplanan vergi tutarında ise yüzde 3,71 düşüş var. İl Merkezinde SMS konfeksiyon 626 bin 569 TL’lik kurumlar vergisi ile ilk sırada yer alıyor.

Listede ilk 10 içerisinde sırasıyla şu firmalar yer alıyor; Uşak Göz Merkezi 467 bin TL ile ikinci, Enyaş A.Ş. 324 bin TL ile üçüncü, USAŞ 294 bin TL ile dördüncü, Güryapı 215 bin TL ile beşinci, Deva Tekstil 212 bin TL işe altıncı, Pul-Tech 210 bin TL ile yedinci, Özerdem Mensucat 141 bin TL ile sekizinci, Haksa İplik 137 bin TL ile dokuzuncu ve Özpa tekstil ise 127 bin TL’lik vergi ile onuncu sırada yer alıyor. Banaz İlçesi’nde Erdemler Petrol, Eşme İlçesi’nde Sümertaş, Sivaslı’da Doğanlar Petrol, Ulubey’de Efe Nuri Oğulları inşaat ve Karahallı’da da Ayanlar Akaryakıt ilk sırada yer alıyor”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 14:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?