7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

İşte MHP'nin türbanlı adayı

MHP'nin türbanlı adayı Filiz Cabut Yüksel Uşak'tan 2. sıra milletvekili adayı oldu.

AK Parti’nin iki türbanlı adayına karşılık MHP’de başörtülü bir adayı listesine aldı. Üstelik üst bir sıradan.

MHP’nin Uşak 2. sıradan aday gösterdiği Filiz Cabut Yüksel 1978 doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Eşme’de tamamlayan Yüksel, 1996 Uşak Sağlık Meslek Lisesi “Ebelik” Bölümü mezunu.

1997 tarihinde Eşme-Güneyköy’de ilk ebelik görevine başlamış, 1999’da Yeşilkavak köyünde yine ebe olarak görevini sürdürmüştür.

 

2001’de Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü’nü kazanarak Ankara’ya yerleşmiş “İlk Yardım ve Acil Bakım Bölümü”nü bitirerek 2004 yılında Tıbbi Teknolog olarak Ankara Mamak 13 Nolu Emine-Fahri Uçar AÇS/AP’taki görevine başlamış. Yüksel ardından Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Bilgi İşlem ve İstatistik Şubesinde 2010 yılına kadar Tıbbi Teknolog olarak çalışan Yüksel, bu arada Malatya İnönü Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, “Sağlık Eğitimcisi” Lisans bölümünü bitirmiş.

Filiz Yüksel Ekim 2010 dan itibaren Sağlık İstatistikleri Şubesinde aynı unvanla görevde iken milletvekili aday adaylığına başvuru nedeni ile 2011 tarihinde istifa etmiş.

Halen Ufuk Üniversitesi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği’nde yüksek lisans eğitimi alan Yüksel, evli ve iki kız çocuğu annesidir.

 

...
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 15:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?