4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Kaçak kömüre geçit yok

Uşak Belediyesi, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve bölge trafik amirliği ekipleri, yaklaşan kış öncesi kaçak kömür denetimine başladı. Türkiye'nin en kirli havasına sahip iller arasında bulunan Uşak'ta, bu yıl kaçak kömüre göz açtırılmayacağı belirtildi. Uşak'ta ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğini önlemek amacıyla başlatılan kaçak kömür denetimleri, kış aylarına kadar sürekli olarak sürdürülecek.

Türkiye'de en kirli iller arasında yer alan Uşak, bu konuda ciddi adımlar atarak hava kirliliğini önlemek istiyor. Bu kış ilk defa kullanılmaya başlanacak olan doğalgaz ile birlikte, Uşak'ta kaçak kömür satışına da göz açtırılmayacak. Uşak Belediyesi, Çevre Mühendisi Reyhan Aygün, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nde jeoloji mühendisi Çiğdem Dönmez ve bölge trafik ekipleri kaçak kömür denetiminin her gün devam edeceğini bildirdiler.

Yeni Yerel Yönetimler Yasası'nda, ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin mücavir alan içerisinde denetimin belediyelere devredildiğini belirten Uşak Belediyesi Çevre Mühendisi Reyhan Aygün, "Biz Uşak'a kaçak kömür girişini engellemek için çalışma başlattık. İlimiz, Türkiye'deki en kirli iller arasında yer alıyor. Bu nedenle belli kriterlere uyan kömürlerin satışına izin veriliyor. Denetimlerde kamyoncuların ellerindeki irsaliyeleri ve kömürleri kontrol ediyoruz. İrsaliyesi ve faturası uygun ise uygundur kaşesi vurup Uşak'a girmesine izin veriyoruz. Amacımız ısınma nedeniyle oluşan hava kirliliğini önlemek ve kalitesiz kaçak kömürlerin ilimize girmesini engellemektir" dedi.

Yapılan denetimlerde kaçak kömür taşıyan kamyonlara 450 YTL para cezası kesilirken, kömür kamyonunun Uşak'a girmesine izin verilmiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 14:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kemal Coskun IP: 85.99.71.xxx Tarih : 5.08.2005 21:26:45
belediyemiz ve çevre ve orman il müdürlüğünün yapmış olduğu denetimleri yerinde buluyorum ve bu denetimlerin sık sık yapılarak uşak ilinin yaşanılabilir temiz bir havaya kavuşmasının uşak halkına bir hediye olacağını düşünüyorum. Uşak Belediyesi ve Uşak Çevre müdürlüğünün yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum