3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Kaçak yağ imalathaneleri yıkıldı

Uşak'ta, Ankara yolunda ve Çanlı Tabakhanesi bölgesinde kaçak yapılarda faaliyet gösteren ve elyaf atığı gibi çevreyi kirleten yakıt kullanan yağ imalathaneleri, imar ve çevre mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle yıkıldı. 

2004 yılında alınan İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ve ardından alınan Uşak Belediyesi Encümen kararıyla 4 yağ imalathanesinden geçtiğimiz günlerde ilk yıkımı gerçekleştirirken geriye kalan üç imalathaneyi de verilen sürenin dolması nedeniyle yıktılar.
Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, yaptığı açıklamada, mevzuata aykırı yapılan ve çevreyi kirleten işletmelere kesinlikle göz yummayacaklarını belirtti. 

Çevre konusundaki hassasiyetlerinin bundan sonra da devam edeceğini kaydeden Apaydın, "Gerek çalışanların sağlığı, gerekse çevre kirliliğinden etkilenen hemşerilerimizin sağlığının her şeyden önemli olduğunu biliyoruz. Sağlıklı ve kaliteli üretim, ancak sağlıklı ortamlarda mümkündür. Hemşerilerimizin sağlığını tehdit ettiğini dile getirerek kimsenin insanların sağlığıyla oynamaya hakkı yok" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 11:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?