2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kadın çiftçiler kıyasıya yarıştı

Uşak'ta bu yıl 6.'sı yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasında, Eşme İlçesi'ni temsil eden kadın çiftçiler birinci oldu.

Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasına, Uşak merkez ve 5 ilçeden toplam 12 kadın çiftçi katıldı.

Yarışma öncesi açılış konuşması yapan Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, yarışmanın 6 yıldır yapıldığını belirterek, "Ülke genelinde bu yarışmaya ilgi büyük olunca bakanlık 2006-2010 yılları arasındaki tarım stratejisine dahil etti. Tarım çalışanlarının yüzde 40'ını kadınlar oluşturuyor. En önemlisi de ziraat sanatlarını uygulayan kesim kadınlardır. Bu nedenle kadın çiftçilerin teşvik edilip bilgilendirilmesi son derece önemlidir. İstihdamın yüzde 25'ini tarım sektöründe çalışıyor. Kadın Çiftçiler için Bakanlığımızda Kadın Daire Başkanlığı var. Buradaki amaç tarımsal üretimden ev ekonomisine kadar her alanda bilgi akışı sağlamaktır. İki milyonun üstende kadın çiftçimiz var. Biz ilimizde kadın çiftçilerimize yönelik bilgilendirme toplantılarını ve beslenme eğitimiyle ilgili çalışmalara önem veriyoruz. Amacımız kadın çiftçilerimizin bilgilerini tazelemek ve tarım sektöründe var olduklarını ispat etmektir. Yarışmada il birinciliğini kazanan ekip, bölge ve Türkiye finalinde ilimizi en iyi şekilde temsil edecektir" diye konuştu.

Vali Kayhan Kavas, ve daire müdürlerinin de izlediği yarışma, son derece çekişmeli geçti. 15 sorulu yarışmada 14 soruya doğru cevap veren Eşme İlçesini temsil eden kadın çiftçiler birinci oldu. Yarışmada Banazlı kadın çiftçiler ikinci, Sivaslı üçüncü oldu. Yarışma sonunda kadın çiftçilere birer adet altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada birinci olan Eşme ekibi Kütahya’da yapılacak olan bölge yarışmasında Uşak'ı temsil edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 12:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?