7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Kadın sığınma evi açılıyor

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kent merkezindeki bir evi restore ederek adın sığınma evi olarak kullanacaklarını söyledi. 16 kişilik kadın sığınma evindeki çalışmaların tamamlandığını da belirten Erdoğan, "Kurban Bayramı'ndan sonra sığınma evini hizmete açacağız" dedi.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kadın sığınma evi olarak kullanacakları kent merkezinde tarihi yapıyı gazetecilere gezdirdi. Belediye olarak tarihi yapıyı satın aldıklarını ve restorasyon işlemlerini bitirdiklerini belirten Erdoğan, tarihi binaya 500 bin TL masraf yaptıklarını söyledi. Sığınma evinde kadınların ihtiyaç duyacağı her türlü malzemeyi temin ettiklerini de belirten Ali Erdoğan, "Şiddet mağduru kadınların kalacağı tarihi binada her türlü konforu düşündük. Kadınların ihtiyaç duyacağı her şeyi temin ettik" dedi.

Kadın Sığınma Evi'nde bir sosyal hizmet uzmanı ile bir psikolog çalışacağını da belirten Ali Erdoğan, güvenliğin ise kamera ve 24 saat görev yağacak bayan güvenlik görevlileri ile sağlanacağını kaydetti.

Son dönemlerde artan kadına yönelik şiddetin önlenmesi gerektiğini de belirten Başkan Ali Erdoğan, " Hemen her gün medyada şiddet haberlerine rastlıyoruz. Şiddetin sona ermesi için herkes elini taşın altına koyması gerekiyor. Belediye olarak sığınma evinin yerini gizli tutuyoruz. Kadınlarımızı yaşama hazırlamak ve onların topluma kazandırılması için burada çalışmalar yapılacak. 16 kişi kapasiteli sığınma evinde kadınlar en az üç ay kalacak. Ancak talep olması halinde kapasitenin artmasını sağlayabiliriz. Sığınma evine kalan kadınlar için ayrıca meslek edindirme kursları da açacağız" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2012 Pazar 18:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?