7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Kadının siyasetteki rolü büyüyecek

CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Devrim Alkan, kentteki kadın haklarıyla ilgili sorunların çözümünde etkili olacağını ifade etti.

Uşak’ın tarihinde ilk defa kadın milletvekili çıkardığını hatırlatan Alkan, yerel seçim sürecinde teşkilatının daha aktif olacağını belirtti. Genel seçim döneminde kentteki bütün mahalleleri ziyaret ettiklerini belirten Alkan, eksiklerin belirlendiğini dile getirdi.

Alkan, “Yerel seçimlere kadınlarla daha güçlü hazırlanacağız. Belediye Meclisi’nde daha çok kadının rol almasını istiyoruz. 12 Haziran seçimlerinde kadın kolları teşkilatımız ciddi çalışmalar yürüttü. Parti olarak kentteki oy oranımızı yüzde 50 civarında arttırdık. Kadınlar seçim döneminde mahalleleri karış karış gezdi. Partimizin kadın milletvekili adayı nedeniyle oy oranımız arttı. Şimdi önümüzde bir belediye seçimi var. Bunun için önce koordinasyonlu bir çalışma programı hazırlıyoruz. Hedefimiz kentteki bütün belediyeleri kazanmak” dedi.

Devrim Alkan, yerel seçim sürecinde belediye ve il genel meclisi üyeliklerinde kadınlara daha fazla şans tanınması için çalışacaklarını belirterek, “Seçimlere sadece kentteki mahalleleri dolaşarak çalışmayacağız. Parti içinde bir akademi oluşturup program hazırlayacağız. Tanınmış siyasetçiler ve akademisyenleri partiye getirip onların görüşlerini alacağız. Zamanla akademiye olan ilgi artacaktır” diye konuştu.

Akademiye en büyük ilgiyi kadınların göstereceğini de belirten Alkan, “Kadınlar günlük bilgilerini bilimsel verilerle yoğuracak. Kadının siyasetteki rolü giderek büyüyecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2011 Cuma 16:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?