2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kafatası cinayet zanlısının çıktı

UŞAK’TA GEÇEN YIL ÖLDÜRÜLEN İKİ KADIN İLE İLGİLİ ARANAN ŞAHSIN KAFATASI BULUNDU

Uşak'ta yaklaşık iki yıl önce meydana gelen iki kadın cinayeti ile ilgili olarak aranan Engin Aktürk'ün kafatası merkeze bağlı bir köyde tarlada bulundu.

Uşak'ta 2008 yılının Nisan ayında beş gün arayla başı taşla ezilerek öldürülmüş iki kadın cesedi bulunmuştu. Jandarma ekiplerinin sürdürdüğü soruşturma kapsamında M.Ö, S.C, ve M.A. gözaltına alınmış, ancak olaya karıştığı iddia edilen 28 yaşındaki Engin Aktürk ortadan kaybolmuştu. Aktürk'ün ailesi ise yaptıkları açıklamada iki çocuk sahibi Aktürk'ün öldürülmüş olabileceğini iddia etmişti.

Edinilen bilgiye göre, Uşak merkeze bağlı Elmacık Köyünde bir çiftçi, geçen ay tarlada bir kafatası buldu. Çiftçi tarafından bulunan kafatası Uşak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından DNA testi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Test sonunda bulunan kafatasının geçen yıl (2008) Nisan ayında beş gün arayla kafası taşla ezilerek öldürülen iki kadın cinayetiyle ilgili olarak aranan ve 21 aydır kayıp olan iki çocuk babası Engin Aktürk'e ait olduğu tespit edildi.

İzmir Adli Tıp Kurumunun, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili bir rapor gönderdi. Raporun ardından cinayetle ilgili davanın görüldüğü mahkeme, soruşturma kapsamında tutuklanan ve yaklaşık dört ay önce kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Murat Özhan'ın tekrar tutuklanmasına karar verdi. Engin Aktürk'ün vücudunun diğer parçaları yapılan aramalara rağemn bulunamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 18:47:05
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 19:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?