2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kalfa tesisleri kompleks olma yolunda

Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Toprak, Kalfa Korusu Spor Tesisi'ndeki spor salonu inşaatının 2010 yılında bitirileceğini söyledi. Toprak, Kalfa Korusu Tesisleri’nin bir kompleks haline dönüşeceğini belirterek bölgedeki yatırımların hızla devam ettiğini söyledi.

Kentte bulunan Atatürk Spor Salonu’nun fiziki olarak yetersiz kaldığını ve bazı spor dallarındaki müsabakaların yapılamadığını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Toprak, Klafa’daki salona bugüne kadar 700 bin TL harcandığını ve inşaatın tamamlanması için gerekli olan ödeneğin ayrıldığını kaydetti. 2010 yılında tamamlanması planlanan spor salonunun bin kişi kapasiteli olacağını belirten Toprak, Kalfa Korusu Spor Tesisleri’nin öümüzdeki yıllarda bir kompleks haline dönüşeceğini de belirtti. Klafa’daki tesisleşmenin hızla devam ettiğini futbol, cirit, tenis sahalarının yanı sıra idari binalarında inşa edildiğini ifade eden Ahmet Toprak kapalı spor salonunun da Kalfa’ya kompleks olma yolunda katkı sunacağını söyledi.

Bir Eylül Stadyumu yanında bulunan Atatürk Spor Salonu’nun da hizmet vermeye devam edeceğini bildiren Toprak “Atatürk Spor 3 bin kişi kapasitelidir. Ancak bazı salon sporları için uygun değil. Bu nedenle geçen yıl Kalfa Korusu Spor Tesisleri’nde iki katlı yeni bir spor salonu inşaatı başlattık. Bu güne kadar yaklaşık 700 bin TL harcama yapıldı ve yüzde 38 fiziki gerçekleşme sağlandı. Salonun tamamlanması için yaklaşık bir milyon 800 bin TL daha harcama yapılacağını düşünüyoruz. Salonda masa tenisi, halter, hentbol, güreş, basketbol, voleybol gibi spor dalları icra edilebilecek. Ayrıca yönetim odası, teknik masa, basın odası gibi bölümlerde yer alacak. Bin kişilik salonun zemindeki oyun alanı Atatürk Spor Salanu’ndan daha geniş olacak. Tesis tamamlandığında salon sporlarının gelişimine önemli bir katkı sağlayacak”dedi.

Kalfa Korusu Spor Tesisileri’ndeki yatırımların tamamlanmasından sonra bölgenin tam bir komplek haline geleceğini ve Uşak’ın yanı sıra çevre illerin de faydalanacağı önemli bir eğitim merkezi olacağını da ifade eden Ahmet Toprak, “İlimizde bir kaç yıldır devam eden Mahallinde Sporu Geliştirme Projesi (MASGE) var. Bu tesisleşmeyi bu açıdan da değerlendirebiliriz. Proje kapsamında bir çok etkinlik yapıldı ve hala devam ediyor. Okullardaki sportif faaliyetlerde bir artış oldu. Kalfa’daki yatırımlar tam anlamıyla tamamlandığında Uşaklı gençlerin sporun her dalında daha aktif olacağını düşünüyoruz. Geçtiimiz yıllarda Uşakspor’un kullandığı binanın iç bölümlerini de restore ederek düzenledik. Bu bina Atletizm Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi olarakta kullanılacak. Kalfa Korusu Tesisileri’ne ilimizdeki amatör spor kulüplerinin yanı sıra çevre illerden çok sayıda spor kulübünün de ilgi göstereceğini ümit ediyoruz'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 14:02:02
Güncelleme :1 Mayıs 2009 Cuma 14:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?