8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Kan bağışçılarına madalya

KIZILAY 132 GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇISINA MADALYA VERDİ

Uşak Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü “14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” nedeniyle 10 ünite ve üzerinde kan bağışında bulunan 132 gönüllüye plaket ve madalya ile ödüllendirdi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde, gönüllü kan bağışçılarına plaket, altın, gümüş ve bronz madalya verildi. Törende konuşan Kızılay Kan Merkezi Müdürü Umut Bilgin Koçak, 2010 yılında 14 bin ünite kan topladıklarını bildirerek 2011 yılında da hedeflerinin 15 bin ünite kan toplamak olduğunu söyledi. Törene İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, kan bağışçıları ve davetliler katıldı.

Kan bağışının önemine vurgu yapan Umut Bilgin Koçak, “Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını önler, kan yapımını canlı tutar. Bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan vermek kalp krizi ihtimalini azaltır. Kan; acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. İlimizdeki gönüllü kan bağışçılarımız giderek artıyor. Kızılay olarak ilimizin tüm kan ihtiyacını karşılar durumdayız. 2010 yılında 14 bin ünite kan topladık. 2011 yılının ilk 5 ayında 8 bin ünite kan toplamayı başardık ve yıl sonuna kadar hedefimiz 15 bin ünite kan toplamak. Bu hedefe ulaşmak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Okullarımıza yönelik bir kampanya başlattık ve en fazla kan getiren okullara bisiklet sözü verdik. Kampanya ile yaklaşık bin ünite kan topladık. Öğrencilerimiz, velileri ile çevresindeki tanıdıklarını kan vermeye ikna etti. Biz de kampanya kapsamında 41 öğrencimize bisiklet dağıtmaya karar verdik” dedi.

Kızılay’a 45 ünite kan bağışında bulunan Kenan Yayla ise törendeki konuşmasında insanlara faydalı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yıllar önce kan ihtiyacı ile ilgili bir gazete haberi okuduğunu ve sonrasında bağışçı olmaya karar verdiğini bildiren Yayla, “ Ekonomik durumum iyi olmadığı için insanlara maddi yardımda bulunamıyorum. Yıllar önce gazetede okuduğum haberde Türkiye’nin kan ihtiyacını gidermek için yurt dışından kan satın aldığı yazıyordu. Bu haber beni etkiledi ve gönüllü bağışçı olmaya karar verdim. Sağlığım elverdiği sürece kan bağışında bulunma devam edeceğim” dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi ve daha önce altın madalya aldığı için Kenan Yayla’ya plaket verildi. 35 ünite kan bağışında bulunan Ahmet Yapar’a altın madalyasını İl Sağlık Müdürü İsmail Alkan verdi. 25 ünite kan bağışında bulunan 5 gönüllü bağışçıya gümüş, 10 ünite ve üzerinde kan bağışında bulunan 124 kişiye de bronz madalya verildi. Ödül töreni daha sonra Kızılay’ın okullarda başlattığı kampanya kapsamında en fazla kişiyi kan vermeye ikna eden 5 öğrenciye bisiklet hediye edilmesiyle sona erdi. Bu arada 43 ünite kan toplayarak bisiklet almaya hak kazanan Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencisi Şevval Doğan bisikletini Çocuk Yuvasına bağışladığını bildirdi. Minik öğrencinin bu anlamlı davranışı büyük alkış aldı. İlköğretim Okulu öğrencisi Şevval Doğan tören sonrası annesi Nuran ve babası Yüksel Doğan ile birlikte bisikletiyle fotoğraf çektirdi.

KIZILAY 132 GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇISINA MADALYA VERDİ
KIZILAY 132 GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇISINA MADALYA VERDİ
KIZILAY 132 GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇISINA MADALYA VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 16:06:03
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 19:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?