2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kanatlı denizatı film oluyor

Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Karun Hazineleri’nin en değerli parçaları arasında gösterilen kanatlı deniz atı görünümlü altın broş filme konu oluyor. Uşak’lı 4 kardeşin gerçek öyküsünden yola çıkarak hazırlanan “Harbi Defile” adlı komedi filminin çekimleri Ağustos ayında başlayacak.

Harbi Defile adlı komedi filminin senaryo ve yönetmenliğini yapan Hakkı Görgülü ile Fevzi Uludağ, Mecit Dölek, Ertunç Öztürk ve Metin Göksu, Atatürk Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek çekecekleri filmi tanıttı Mustafa Topaloğlu, Yıldız Asyalı, Cengiz Küçükayvaz, Cüneyt Ardaparmuk, Turgay Tanülkü ve Kemal Kurucay gibi ünlü isimlerin oynayacağı filmin çekimleri 45 günde tamamlanacak.

Filmin içerisinde geçtiğimiz yıllarda sahtesi ile değiştirildiği iddia edilen kanatlı deniz atı görünümlü altın broşta yer alacak. Yönetmen Hakkı Görgülü, köylülerin define araması ve altın broşun çalınması ile ilgili olayların komik bir şekilde anlatılacağı film Uşak’ın Işıkhasan köyünde çekileceğini söyledi.

Filmin 2010 yılı Mart ayında gösterime gireceğini belirten Hakkı Görgülü, filmde yerel halkında figüran olarak kullanılacağını ifade etti. Perşembe ve Cuma günleri Atatürk Kültür Merkezi’nde oyuncu seçmeleri yapacaklarını belirten Hakkı Görgülü, “Uşaklı olduğum içib uzun yıllardan bu yana böyle bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyordum. Uşak dışarıda hiç tanınmıyor. Yılarca arkadaşlarıma ve kentimi soranlara Uşak’ın yerini anlatmaktan bıktım. Uşak bugüne kadar cezaevi olayları, uzaylılar ve broşun çalınması ile gündeme geldi. Biz bu film ile hem Uşak'ı tanıtmayı hem de sinema severlere güzel bir eser hediye etmeyi amaçlıyoruz Filmde rol alacak 20’ye yakın Uşaklı için önümüzdeki Perşembe ve Cuma günleri seçmeler yapacağız. Bir Uşak güldürüsü olan film, 1960’lı yıllarda ABD’den Uşak’ın bir köyüne gelen 4 Amerikalı ile başlıyor. Uşak’a ait tarihi ve kültürel değerlerin tanıtılacağı komedi filminin ilgi göreceğini düşünüyoruz. Filmin içerisinde Karun hazineleri, Ulubey kanyonları, Clandras Köprüsü, Tarhana Çorbası ve Türkiye’nin ilk şeker fabrikası olan Uşak Şeker Fabrikası da yer alacak”dedi.

85 kişilik bir ekiple çekecekleri filmi Türkiye’de 150 Avrupa’da ise 50 salonda gösterime sokmayı düşündüklerini de anlatan Hakkı Görgülü, “Filmde Uşakla özdeşleşen uzaylılarla ilgili komik olaylar anlatılacak. Ayrıca Dünyaca Ünlü Karun Hazineleri ve geçtiğimiz yıllarda çalındığı yönünde gündeme gelen altın broşla ilgili bölümlerde yer alacak. Uşak halkının ve yerel yönetimlerin filmin çekilmesinde bize destek olacağını umuyoruz”dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 16:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?