8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Kanser hastası yardım bekliyor

Uşak’ta yaklaşık bir yıl önce yakalandığı bağırsak kanseriyle mücadele eden Ramazan Sarol, yetkililerden evde bakım parası alabilmek için destek bekliyor.

Uşak Merkez ilçeye bağlı Eski Güney Köyü’nde yaşayan 3 çocuk babası Ramazan Sarol bir yıl önce bağırsak kanserine yakalandı. Hastalığının geç teşhis edildiğini ve İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde yaklaşık 6 ay önce ameliyat geçirdiğini belirten 43 yaşındaki Ramazan Sarol, tedavisinin mümkün olmadığını bu nedenle evde bakım parası alabilmek için destek istediklerini söyledi. Yaklaşık bir hafta öncesine kadar yürüyebildiğini ancak şuanda yatalak duruma düştüğünü ve konuşmakta dahi güçlük çektiğini belirten Sarol, maddi durumları iyi olmadığı için köylülerin yardımcıyla yaşamaya çalıştıklarını belirtti.

Ümmü Sarol ise eşinin yatalak hale geldiğini belirterek küçük oğullarının askerde olduğunu diğer iki çocuklarının ise Uşak’ta yaşadığını belirtti. Ekonomik durumları iyi olmadığı için eşinin ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini belirten Ümmü Sarol, “ Eşimin yaklaşık iki yıl önce karın ağrısı şikayetleri başladı.

Uşak’a doktora gittiğimizde ciddi bir bulguya rastlanmadı ve iltihap olabileceği söylendi. Ağrı kesici ilaçlar verildi. Bir süre sonra eşimin ağrıları arttı ve doktorlar bu sefer ameliyat olması gerektiğini söylediler. Bağırsak kanserine yakalandığını öğrendik. İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde 10 gün tedavi gördü. Daha sonra 9 Eylül Üniversitesi’nde ameliyat oldu. Eşimin sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Tedavisinin mümkün olmadığı belirtiliyor. Şuanda evde yatalak durumda. Konuşmakta dahi zorluk çekiyor. Ağrıları yoğun olduğu için yeşil reçeteli ilaçlar kullanıyor. Yeşil kartımız olduğu için ilaçlarımızı alabiliyoruz. Ancak yatalak durumda olduğu için kişisel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor. Bu nedenle hasta bezi ve benzeri malzemelere ihtiyaç duyuyoruz. Hastalığı ilerlediği için de başından ayrılamıyorum. Yaklaşık bir ay önce evde bakım parası alabilmek için müracaatta bulunduk ama henüz bir sonuç çıkmadı. Yetkililerin bize bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz. Çünkü şuanda evde çalışan hiç kimsemiz yok” dedi.
Eşinin tedavisi mümkün olmadığı için ölümü beklediğini de belirten Ümmü Sarol, “ yaklaşık 3 yıl önce eşimin kız kardeşi kan kanserinden hayatını kaybetti. Ardından kayınvalidem kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Şimdi de eşim bağırsak kanseri nedeniyle adeta ölümü bekliyor. Ailemizde art arda yaşanan iki ölüm ve eşimin kansere yakalanması bizi olumsuz etkiledi” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2011 Pazartesi 18:36:51
Güncelleme :10 Ekim 2011 Pazartesi 15:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?