2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Kanser savaşçısı kansere yenik düştü

UŞAK KANSERLE SAVAŞ DERNEĞİ KURUCU BAŞKANI KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Uşak Kanserle Savaş Derneği Kurucu Başkanı emekli öğretmen Mehmet Tevfik Çamcı akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Çamcı yıllarca emek harcayarak yapılmasında büyük katkı sağladığı Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezi (KETEM) önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tören sonrası Çamcı’nın naşının ambulans yerine üstü açık bir pikapla götürülmesi dikkat çekti.

1998 yılında Uşak Kanserle Savaş Derneği’nin kurucuları arasında yer alan ve kurucu başkan görevini üstlenen emekli öğretmen Mehmet Tevfik Çamcı, (88) son yolculuğuna uğurlandı. Çamcı için İlk olarak KETEM önünde dernek üyelerinin ve Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Güneş’in katılımı ile bir tören düzenledi. Törende Çamcı’nın yaptığı hizmetler ve kanser hastalığının önlenmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalar anlatıldı. Törenin ardından Çamcı’nın naşının ambulans yada bir cenaze arabası yerine üstü açık bir pikapla taşınması yürekleri burktu. Çamcı’nın yapımında büyük emek harcadığı KETEM’den üstü açık bir pikapla uğurlanması dikkat çekerken Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Güneş olaydan haberi olmadığını söyledi. Sabah saatlerinde İzmir’den Uşak’a geldiğini ve Mehmet Tevfik Çamcı’nın ölüm haberini duyduktan sonra KETEM’deki törene katıldığını ifade eden Güneş, “ Bilgim olsaydı bir ambulans tahsis ederdik. Yakınları ve dernek üyeleri cenazenin taşınması için bu aracı bulmuşlar. Olay benim dışımdadır”dedi.

Mehmet Tevfik Çamcı KETEM’deki törenin ardından Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Yeni Mezarlıkta toprağa verildi.

 

EŞİ DE KANSERDEN ÖLDÜ

Yıllarca öğretmenlik yapan ve kanserle mücadeleye verdiği önem ile tanınan Mehmet Tevfik Çamcı, 1975 yılında eşi Perihan Çamcı’yı meme kanseri nedeniyle kaybetmiş. Eşini kaybettikten sonra kanser hastalığı ile tanışan ve kentte kanser dede lakabı ile bilinen Çamcı, kendisi de iki kez kansere yakalandı. Tedavi olarak kanseri iki kez yenen Tevfik Çamcı, 1998 yılında Uşak Kanserle Savaş Derneği’ni kurdu. 1995 yılında KETEM’i kurmak için çalışma başlatan Tevfik Çamcı yıllarca tek başına uğraşarak hastanenin bitirilmesinde büyük bir emek sarf etti. 10 yılda tamamlanan KETEM ise geçtiğimiz yıllarda hizmete açılmıştı.

UŞAK KANSERLE SAVAŞ DERNEĞİ KURUCU BAŞKANI KANSERE YENİK DÜŞTÜ
UŞAK KANSERLE SAVAŞ DERNEĞİ KURUCU BAŞKANI KANSERE YENİK DÜŞTÜ
UŞAK KANSERLE SAVAŞ DERNEĞİ KURUCU BAŞKANI KANSERE YENİK DÜŞTÜ
UŞAK KANSERLE SAVAŞ DERNEĞİ KURUCU BAŞKANI KANSERE YENİK DÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 14:34:02
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 16:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Erdoğan IP: 78.165.118.xxx Tarih : 26.12.2009 01:36:11

allah rahmet eylesin.