7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Kar geçit vermiyor!

Yoğun kar yağışı nedeniyle İzmir-Uşak karayolu Çınar Rampası'nda trafiğe kapandı. Yolun açılması için Uşak'tan ekip istendi. Manisa Kula'dan itibaren araçların geçişine izin verilmiyor.

Uşak-Afyankarahisar karayolu da Çiftlik mevkiinde ulaşıma kapandı. Afyon'dan yardım istendi. Araçlar her iki yönde bekletiliyor. Böylece İzmir-Ankara karayolu trafiğe iki bölgede kapanmış oldu.

Önceki haber

Uşak'ta sabah saatlerinde başlayan ve öğlen şiddetini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Karayolları ekipleri de Uşak-Denizli ve Ankara-İzmir karayolunda kar küreme tuzlama çalışması yapıyor.

Uşak ve ilçelerinde aralıksız devam eden kar yağışından dolayı Ankara-İzmir karayolu üzerinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kar yağışı nedeniyle karayollarında seyir eden zincirsiz araçlar trafikte aksamalara neden oluyor. Şehir merkezinde 5 santimetreye ulaşan kar yüksek kesimlerde de 20 santimetreyi buldu. Karayolları ile bölge trafik ekipleri Ankara-İzmir karayolunda aralıksız yol açma çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor. Zincirsiz tır ve kamyonlar da benzinliklerde bekletiliyor.

Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceğini belirterek, sürücüleri ve vatandaşları don olaylarına karşı uyardı. İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri de yüksek kesimlerde köylerin kapalı olan yolların da kar küreme çalışması başlattı. Uşak Belediyesi temizlik işçileri de kent merkezinde cadde ve sokaklarla yaya kaldırımlarında kar temizliğini sürdürüyor
 

...
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2012 Perşembe 18:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?