2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Karahallı Belediyesi besihane kuruyor

Karahallı Belediye Başkanı Nihat Süzek, 81 bin 624 metrekarelik alanda hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla modern bir besihane kuracaklarını söyledi.

Karahallı İlçesi’ne yaklaşık iki kilometre uzaklıkta bulunan Kureştepe Mevkii’nde büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla modern bir tesis kurmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Nihat Süzek, ilk etapta 30 besihane yapılacağını ifade etti. İlçe halkının uzun yıllardır en önemli geçim kaynakları arasında bulunan dokuma tezgahlarının ekonomik kriz nedeniyle çalışmaz hale geldiğini belirten Karahallı Belediye Başkanı Nihat Süzek, alternatif geçim kaynağı olarak hayvancılığı geliştirmeyi istediklerini belirtti.

Uzun yıllardan bu yana her evin altında bir adet dokuma tezgahı bulunduğunu ve bu tezgahlarda genelllikle kaput bezi üretildiğini anlatan Süzek, “Son yıllarda tezgah sayısı azalmıştı. Ekonomik krizle birlikte mevcut dokuma tezgahları da çalışmaz hale geldi”dedi.

Karahallı ilçesinin yıllarca Türkiye'nin en önemli dokuma merkezleri arasında yer aldığını, ilçede 3 bine yakın dokuma tezgahı bulunduğunu belirten Nihat Süzek, “Bir kaç yıldır devam eden olumsuzluklara ekonomik krizde eklenince tezgahlar çalışmaz hale geldi. Ekmeğini bu tezhaglarda kaput bezi üreterek çıkaran vatandaşlarımız zor duruma düştü. Şuanda bu tezgahların sadece 500 tanesi çalışıyor. Her geçen gün bu sayı azalıyor. Hayvancılık ikinci planda tutulmuş bugüne kadar. Biz tezgahların azalması nedeniyle ilçede alternatif geçim kaynakları oluşturmak zorundayız. Organize sanayi bölgesi istenilen seviyede değil. Bir kaç küçük çaplı firma dışında yatırımcı yok. Buradan hareketle hayvancılığın geliştirilmesi ve örnek teşkil etmesi için 81 bin 624 metrekarelik alanda besihane kurmayı kararlaştırdık. Vatandaşlarımızın da bu yönde bir talebi var. Biz araziyi temin edeceğiz ve yatırım yapmak isteyenlere yardımcı olacağız.”dedi.

Besihane kurulması ile ilgili altyapı çalışmalarını kendilerinin hazırlayacağını ve besihane kurmak isteyen vatandaşların kendilerine müracaat edeceğini de belirten Karahallı Belediye Başkanı Nihat Süzek, “81 bin 624 metrekarelik arazide İsteyen kişilere bu alandan biner metrekarelik alanları ücretsiz olarak tahsis edeceğiz. Daha sonra bu aileler için hayvan temin etmeyi edilecek. Zamanla süt sağım atölyesi, yem ve süt depoları gibi ek binalar kurulacak. İlk etapta 30 aileye iş imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Sonraki dönemlerde proje tutarsa besihane sayısı arttırılabilir”diye konuştu
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 15:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?