2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Karahallı'da festival coşkusu

Uşak’ın Karahallı İlçesi’nde 5 yıl aradan sonra dokuma festivali düzenlendi.

Karahallı İlçesi’nde uzun yıllardan buyana halkın en önemli geçim kaynağı olan dokumacılığı yaşatmak ve gündeme taşımak amacıyla festival düzenlenen “Karahallı Clandras Kültür Sanat ve Dokuma Festivali” yoğun ilgi gördü.

Festivalin açılış törenine Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Karahallı Kaymakamı Ümit Çavuldak, Belediye Başkanı Nihat Süzek ve çok sayıda davetli katıldı. Festivalin açılış töreninde eski dokuma ve tarım aletleri ile ilçeyi ziyaret etmiş olan devlet büyüklerinin ve ilçenin önde gelenlerinin yer aldığı fotoğraf sergisi davetlilerin yoğun ilgisini gördü. İki gün sürecek festival etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi, çeşitli söyleşiler, halk konseri, dokuma stantları ve yarışmalar düzenlendi.

Belediye Başkanı Nihat Süzek, yaptığı açılış konuşmasında amaçlarının ilçenin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu belirterek şunları söyledi;”Küçük bir ilçede festival düzenlemenin zor yönleri var. 5 yıl aradan sonra 6. Karahallı Clandras Kültür Sanat ve Dokuma Festivali yapıyoruz. Dokumacılık ilçemizle özdeşleşmiş bir meslek ve hemen her evin altında bir dokuma tezgahı var. Bu tezgahlar küresel krizle birlikte son yıllarda tek tek kapanmaya başladı. İlçemizle özdeşleşen bu mesleği yaşatmak geçimini dokumacılık yaparak sağlayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek zorundayız. Festival etkinlikleri ile dokumacılığa dikkat çekip sektörün canlanmasına katkı sunmayı hedefliyoruz. Bunun dışında tarihi Clandras köprüsünü de tanıtmayı turizme kazandırmayı amaçlıyoruz”
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 12:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?