2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Karahallı'da geleneksel düğün yemeği

Uşak'ın Karahallı İlçesi'nde 5 yıl aradan sonra bu yıl 6.'sı düzenlenecek olan "Clandras Dokuma, Kültür ve Sanat Festivali" geleneksel düğün yemeği ile başladı.

Tarihi Clandras köprüsü mesire alanında düzenlenen geleneksel düğün yemeğine yöre halkı yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Nihat Süzek düğün yemeği etkinliğinde davetlilerle birlikte müzik eşliğinde yöresel oyunları oynadı.

Clandras mesire alanında yapılan geleneksel düğün yemeği etkinliğine Karahallı Kaymakamı Ümit Cavuldak, Belediye Başkanı Nihat Süzek, ile çok sayıda davetli ve 4 bine yakın vatandaş katıldı. Davetlilere etkinlikte yöresel keşkek ve etli nohut ikram edildi.

Karahallı Belediye Başkanı Nihat Süzek, Cumartesi günü açılışı yapılacak 6. Clandras Dokuma, Kültür ve Sanat Festivali öncesi ilçe halkını bir araya getirmek için düzenlenen etkinliğe halın gösterdiği yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi.

İlçenin en önemli gelenekleri arasında yer alan düğün yemeği etkinliğini bundan sonra her yıl düzenleyeceklerini anlatan Süzek şunları söyledi; "5 yıldır festival ve düğün yemeği geleneğimiz yapılmıyordu. Biz göreve gelir gelmez bu geleneklerimizi yaşatmaya karar verdik. Cumartesi günü başlayacak festivale yoğun bir katılım bekliyoruz. Özellikle İstanbul'dan pek çok hemşehrimizin ilçeye gelecek. Kardeşlik ve barış duyguları içerisinde geçecek herkesin gönlünce eğleneceği bir festival programı hazırladık. Bugün geleneksel düğün yemeği organizasyonunda bunu gördük. Karahallı halkı 5 yıldır hasret kaldığı bu alışkanlıkları özlediğini gösterdi"

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 13:48:46
Güncelleme :13 Ağustos 2009 Perşembe 18:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?